h

Demonstratie FNV

12 november 2018

Demonstratie FNV

Amsterdam, 10 november 2018

Weer een demonstratie! Nu in Amsterdam op de Dam. Na een gezellige treinreis met rugzak om en demonstratiebord in de hand, ging het afgelopen zaterdag richting de Dam! Niet de enige Sp'er, en door aansluiting met een andere alleengaande was de wandeling maar kort. De Dam met de FNV tenten was snel gevonden, waar koffie en koek op ons stond te wachten.

Via een groot beeldscherm kregen we mee dat er vele demonstranten waren, uit de publieke sector (politie, onderwijs) maar ook uit de zorg in al zijn facetten (mantelzorg, thuiszorg, maar natuurlijk ook de mensen van de failliete ziekenhuizen uit Amsterdam en omgeving). Ook heel belangrijk: de mensen van de doelgroepen sociale werkplaatsen, AOW en Pensioen!

Met FNV-CNV gezamenlijk voorop gingen een kleine 3000 mensen/demonstranten in een indrukwekkende stoet richting Museumplein, onder begeleiding van( ja alweer) vele vrijwilligers, EHBO, orde handhavers en politie op fiets en motor richting Museumplein, waar helaas de regen nu met bakken uit de lucht viel, wat vele demonstranten deed besluiten langzaamaan huiswaarts te keren via de trams die regelmatig richting station gingen! Er werd nog afgesloten met een toespraak; op het grote scherm kwam nog een toespraak van Rutte, Jesse Klaver, Lodewijck Ascher , en Lilian Marijnissen voorbij, die ook daadwerkelijk op de manifestatie zijn geweest!

Resultaat van deze dag: Er is weer een start gemaakt voor een bredere demonstratie verderop in het jaar, als deze breder gedragen wordt, meer saamhorigheid onder alle partijen, kon dit wel eens een voorbode zijn van een druk 2019!


Zie ook:

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier