h

Regioconferentie 2018

24 november 2018

Regioconferentie 2018

Foto: SP Veenendaal

Op maandag 9 oktober tijdens een ledenvergadering bij de was het concept-verkiezingsprogramma voorstel voor voorstel gelezen. Zijn we het er mee eens, moet het gewijzigd/ aangevuld worden; zo ja, dan gaat er per artikel een voorstel uit naar de programmacommissie! Veenendaal had 4 wijzigingen doorgegeven, andere afdelingen hadden het programma ook door geworsteld, zo waren er maar liefst 97 wijzigingen doorgegeven, waar de programmacommissie zich over moest buigen! Deze werden nog even goed doorgenomen, voordat we met 4 man sterk naar Amersfoort gingen!

Na koffie/warme chocolademelk met of zonder koek gingen we onder de bezielende leiding van onze dagvoorzitter Anne-Marie Mineur (Europarlementariër) aan de slag met de uitleg van het programma van deze dag! Twee belangrijke onderwerpen: De 97 wijzigingsvoorstellen doornemen en de kandidatenlijst doornemen waar maar liefst 30 kandidaten op staan, waaronder 3 mensen uit Veenendaal! (Jan Breur op nummer 5, Yolande de Meer op nummer 19 en Tillman van de Loo op nr.27!) Deze moesten allemaal aangenomen of verworpen worden voordat we vanmiddag om 16.00 uur aan de borrel konden beginnen!

Na de eerste spreektermijn waren er al verschillende wijzigingen ingetrokken, afgeraden of overgenomen. De programmacommissie ging in beraad om de beantwoording te bespreken achter de schermen. Voor de schermen nam Joop Welter (regiovertegenwoordiger) de presentatie van Annemarie over, om iets te vertellen over zijn taak als regiovertegenwoordiger in de provincie Utrecht: Het verbinden, samenwerking met, de coaches, steun aan de afdelingen, en ergens naar toe werken met alle afdelingen! We zijn met z’n allen de SP.

De programmacommissie was klaar, van de 97 wijzigings voorstellen waren er nog 41 overgebleven, daar kon in de lunchpauze met elkaar en met de afdeling nog over gesproken worden, nu werden de eerste kandidaten van de kandidatenlijst aan het overige publiek voorgesteld: Naam, motivatie, wat ze willen bereiken in de provincie, met wie en waarom! Heel belangrijk: als ze er allemaal inkomen straks op 20 maart 2019, is het hun taak om ook de Eerste kamer te kiezen!

Foto: AJ Breur

Toen was het dan eindelijk de tijd om te stemmen over de overgebleven voorstellen... en over de kandidatenlijst! We ontvingen allemaal het stembiljet waar alle 30 kandidaten op vermeld waren.
Het werd zowel de stemmers als de telcommissie gemakkelijk gemaakt: Als je het met de hele lijst eens was, hoefde je maar één vakje aan te kruisen. Had je voorkeur dan kon je bij bepaalde namen een vakje zwart maken! Na afloop van de telling bleek de gehele lijst unaniem aangenomen te zijn!
De laatste vragen konden gesteld worden en de eerste 10 kandidaten werden in de bloemetjes gezet. Er gaat nu hard gewerkt worden aan de campagne voor de Provinciale Staten Verkiezingen op 20 maart 2019!


Foto: AJ Breur

De Veense kandidaten namens de SP bij de Provinciale Statenverkiezingen 2019.
VLNR: Tilmann van de Loo, Jan Breur, Yolande de Meer...

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier