h

’n Onderonsje over het sociaal Domein

30 mei 2019

’n Onderonsje over het sociaal Domein

maandag 27 mei 2019

Onze collega’s van de PvdA hebben in het gebouw 'Onder Ons' een avond georganiseerd over het sociaal Domein met vele bekenden!
Bij binnenkomst werden we getrakteerd op koffie/thee met appelgebak (n.a.v. de overwinning van de PvdA in de Europese verkiezingen).

Het sociaal domein staat weer hevig in de belangstelling omdat er tekorten zijn bij de Gemeente in dit belangrijke onderdeel wat een van de taken is geworden sinds het Rijk dit over de schutting bij de Gemeenten gedeponeerd heeft (met minder financiën dan noodzakelijk)!
Vanavond kwamen er verschillende uitspraken en ideeën naar voren hoe het beter kan! Gelukkig waren er veel deskundigen uit verschillende hoeken om daar hun zegje over te doen!

Na een korte inleiding van Jos Schilte, werd door Rein Bijkerk uitgelegd wat de bedoeling van deze avond was: n.a.v. verschillende stellingen over:
Jeugdgezondheidszorg, participatie, WMO & Welzijn, werd er in kleine groepjes gebrainstormd over de gekozen stellingen waar we helaas maar een ½ uur de tijd voor hadden!
Het groepje waar ik in zat had het over WMO-zorg en welzijn! Er kwamen belangrijke dingen uit, van het aanschaffen van een driewielfiets(met ondersteuning), terwijl de mensen nog nooit gefietst hadden op een gewone fiets, tot de scootmobielpools tot de aanpassing van een rolstoel dat tot 3 keer toe verkeerd was gegaan, het langs elkaar heen werken van instanties, zodat een gezin soms wel 3 tot 5 hulpverleners had om een probleem aan te pakken wat niet gecommuniceerd werd met elkaar.
Ook kan er beter/ anders aan de “poort” gescreend worden, de bejegening kan/moet anders, mantelzorgers beter ondersteund……. Toen was de tijd om!

Door de hr. Van Braak van de PvdA, met de vertegenwoordiger van de Gemeente in de persoon van wethouder Dylan Lochtenberg, werden de op- en aanmerkingen samengevat en van commentaar voorzien. Helaas was de algehele tijd toen om.
Er in de 'huiskamer' nagepraat/genetwerkt worden onder het genot van een drankje, of gewoon naar huis gegaan worden.

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier