h

Week van de Duurzaamheid

10 oktober 2022

Week van de Duurzaamheid

Heeft u de duurzaamheidskrant ook nog gelezen die bij de Rijnpost zat? (Voor het mooi; eigenlijk een week te laat)

Zelf kreeg ik een uitnodiging voor het duurzaamheidscafé, ditmaal was kleding het onderwerp, wat kunnen we doen om kleding duurzamer e maken?

Ik noem een paar dingen op, zoals het proberen langer te doen met onze kleding. Opletten waar de kleding van gemaakt is, hoe natuurlijker; hoe beter (wol, katoen, en andere natuurlijke vezels zoals hennep).
Verder werd er een film vertoond, van het begin van het maak proces, tot het uiteindelijk weer opnemen van de natuurlijke materialen in de bodem! Helaas kwam ook hier weer ter sprake de vele kleurstoffen en andere chemische middelen die voor een armzalig loon verwerkt werden door mensen en kinderen in Derde-Wereldlanden en klaargemaakt voor de industrie!

In de pauze werden materialen en kledingstukken getoond die van oud naar nieuw verwerkt waren. Van gezellige overhemden tot tochtstoppers, van tasjes van oude spijkerbroeken tot tassen met vakken voor bijvoorbeeld op de autostoel om spelletjes of andere materialen in op te bergen!
Ga eens kijken bij het Trefpunt in de Corridor in het centrum!
U vindt er vast wel iets van uw gading (komende feestdagen?

Verder was daar de duurzaamheids dag in het Gemeentehuis. Een druk bezette voorlichtings dag over het besparen van energie. Bekende en onbekenden stonden de bezoekers te woord om ons nogmaals te inspireren om zuinig met energie om te gaan. Van Energiecoaches tot mensen met omvormers voor Zonnepanelen, Ledlampen voor de donkere uurtjes, uitleenmogelijkheden bij de bibliotheek, het IVN voor groen, Bartiméus met leuke vogelhuisjes voor in de tuin, grotere energie bedrijven voor ketels pompen en andere mogelijkheden voor de toekomst in verband met de komende energietransitie, die volop in beweging is.
Zoals Vallei Energie, een Energiecoöperatie in de Gelderse Vallei!
Ook de Woon Advies Commissie stond er, die voorlichting geeft over nieuwe woonprojecten om zo duurzaam, onderhoudsarm en gebruiksvriendelijk te bouwen!

Weer een heleboel kennis én een energietas rijker, ging ik huiswaarts.
De (gratis?) zon maakte me warm, de was uit de machine en (helaas) in de droger, zodat de was vanavond nog in de kast ligt

Enkele adressen voor en over energie besparing:

  • Gemeente Veenendaal,
  • Trefpunt in de Corridor
  • Veenendaal 4Fair(dank voor de lekkere hapjes & drankjes)
  • unisexupcycles@gmail.com
  • de Energie coaches van Veenvesters

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier