h

Sportgala 2019

7 januari 2019

Sportgala 2019

Foto: Yolande de Meer

In een bomvolle Basiliek heeft Veenendaal bij het Sportgala zijn toppers geëerd. Samen met vele sporters en sportliefhebbers zag ik fantastische winnaars hun prijs op het podium in ontvangst nemen.

Tijdens het interview van sportwethouder Martijn Beek met Gert van het Hoff, presentator van Studio Sport memoreerde Beek eerst jubilerende verenigingen. Op de vraag: "U bent nu 7 maanden wethouder van sport, wat is u het meeste bijgebleven?" antwoordde de wethouder: "de triatlon, de wielerronde Veenendaal-Veenendaal, Veenendaal on ice, vernieuwde accommodatie voor voetbalvereniging De Merino’s, nominatie sportstad van het jaar. Kortom, wij kunnen trots zijn op de sport in onze gemeente."

Verder gaf de wethouder aan dat het belangrijk is om de sport voor iedereen betaalbaar te houden. Hij roemde de kracht van de (jonge) vrijwilligers en benadrukte dat sport belangrijk is voor de jeugd. "Binnen het nieuwe beleidskader zal deze punten maar ook volksgezondheid en activiteiten in de wijk zeker aandacht krijgen."

Daarna werden middels leuke filmpjes de genomineerden voorgesteld. Deze filmpjes maakten tegelijkertijd duidelijk hoeveel trainingsarbeid er verzet wordt door de genomineerden maar ook hoeveel plezier zij aan sport beleven.
Tevens liet tafeltennisclub SKF zien hoe blij zij waren met een nieuwe tafeltennistafel, geschonken door Team Veenendaal; tijdens een flitsende demonstratie.
De band: ‘Groot Niet Te Vermijden’ zorgde voor de muzikale omlijsting.

Foto: Yolande de Meer

Zeer terecht werden de vrijwilligers in het zonnetje gezet: zij vertelden over hun motivatie en inzit binnen hun vereniging. Sportlid van Verdienste werd Arie Beckerman, 60 jaar (!) vrijwilliger.

Onder enthousiaste leiding en presentatie van Gert werden de winnaars bekend gemaakt. Wij feliciteren alle winnaars en genomineerden en wensen iedereen een sportief 2019 toe!

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier