h

Veense Raad

7 februari 2022

Veense Raad

Foto: SP Veenendaal

Op zaterdag 5 februari

"Wat is de gemiddelde leeftijd van de huidige raad en verwachten jullie dat de gemiddelde leeftijd van de volgende raad hoger of lager zal zijn?"
Met deze vraag, die wij in de raad niet zullen horen, begon burgemeester Kats het kennismakingsspel, na een heel hartelijk welkomstwoord, de 'Veense Raad op zaterdag'.

Deze bijeenkomst was de kennismaking met politiek Veenendaal voor kandidaat raadsleden richting de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022. Behalve de kandidaatsraadsleden en burgemeester waren ook de wethouders en verschillende raadsleden aanwezig. Vanuit SP afdeling Veenendaal waren Tilmann van de Loo en ik (Yolande de Meer) aanwezig.

Foto: SP Veenendaal

Na de kennismaking met mede kandidaten Gemeenteraad Verkiezingen 2022 volgde in de raadszaal een introductie op politiek en bestuurlijk Veenendaal Deze interessante introductie, waarin een kwinkslag niet ontbrak, werd gegeven door burgemeester Gert-Jan Kats en griffier Peter van Vugt.  

Daarna werd er een film vertoond over de Veense opgaven, denk aan wonen, sociaal domein, duurzaamheid, bedrijfsleven, openbaar vervoer, een groene stad, cultuur, enz.

Foto: SP Veenendaal

Toen kwam John Bijl aan het woord met zijn inspiratie sessie; deze sessie was zéér inspirerend en motiverend. Behalve verdieping mbt de lokale politiek gaf hij ons ook wat denkvragen en opdrachten mee. Een voorbeeld van een opdracht: 'schrijf, vanuit de beginselen van jouw partij, vanuit jou als mens, je eigen verkiezingsprogramma eens.'

Een gezamenlijke lunch vormde de gezellige afsluiting van een zeer geslaagde 'Veense Raad op zaterdag'.
Beste organisatie, hartelijk bedankt voor deze leerzame, verrijkende en gezellige bijeenkomst!

Foto: Gemeente Veenendaal / Twitter

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier