h

Geen licht...

26 november 2018

Geen licht...

Donderdagavond 22 november zat ik (met 2 andere SP'ers) op de publieke tribune. De raad sprak over een aanvullend krediet voor het eerste Integraal Kind Centrum West. Dit is een voorziening voor kinderen van 0 tot 12 jaar waren kunnen opvangen, onderwijs, buitenschoolse opvang en welzijnsorganisatie gecombineerd worden in één organisatie.

In zijn reactie op de ingediende moties en amendementen zei wethouder Verloop (SGP) iets opmerkelijks:

"Er zit geen licht tussen mijn bijdrage en de SGP-fractie."

Dit verbaasde mij zeer en vrijdag ik ben het internet eens opgedoken.  Na wat in leeswerk vraag ik mij oprecht af is wethouder Verloop bekend met de wet dualisering die sinds 2002 van kracht is?
Volgens deze wet mag een wethouder geen deel meer uitmaken van de gemeenteraad. Immers, dit gaf de wethouder en dubbelfunctie: ze moesten zoveel gemeentelijk beleid uitvoeren als zichzelf controleren.

Met deze kennis luister ik nog één keer zijn opmerking terug.
Ik vraag mij het volgende af:
Hoor ik in de opmerking van de wethouder nu dualiteit?
Toont de wethouder dat hij zijn verantwoordelijkheden scheiden?
Is het college echt van iedereen of luistert hij alleen naar zijn partij en voert hij het beleid van zijn partij uit i.p.v. de gemeenteraad?

De opmerking was op zijn minst opmerkelijk, maar wethouder Verloop overtrof zichzelf toen hij zei dat niet in het voorstel dat hij de raad voorlegde de mening van het college stond maar dat, in het door de VVD ingediende  wijzigingsvoorstel, de echte mening van het college staat.
Toen ging bij mij echt het licht uit.......

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier