h

SP: Extra geld naar zorg

4 maart 2014

SP: Extra geld naar zorg

De gemeente krijgt van het kabinet Rutte de verantwoordelijkheid voor de zorg toegeschoven, met slechts een fractie van het daarvoor benodigde budget. De SP vindt dat de kwaliteit van zorg overeind moet blijven, en dat de gemeente daarom extra geld in de zorg moet steken.

Dat gaf lijsttrekker Jan Breur aan op de 'politieke grabbelton' die maandag plaatsvond in Brasserie "De Plantage". De SP is bereid om een verhoging van de OZB hiervoor te accepteren.

Verder ziet de SP dat er een steeds groter beroep op mantelzorgers gaat worden gedaan. Die moeten ondersteund worden. Breur: "Er moet respijtzorg zijn, er moeten begeleiding en trainingen komen."

De SP vindt ook dat de gemeenten tegen Rutte en consorten moet zeggen dat de bezuiniging die op hen afgeschoven wordt, niet realistisch is. De verantwoordelijkheid voor de zorg kan niet worden waargemaakt zonder het bijbehorende budget.

Wat de SP betreft gaat de OZB niet het landelijke gemiddelde voorbij, maar er is nog wel ruimte voor verhoging. Verhoging van de OZB zou voor Veenendalers niet meer dan een tientje per jaar extra kosten - voor de meesten zelfs minder. Het zou de gemeente een miljoen opleveren.

Op het promotiebudget en wegonderhoud kan bezuinigd worden. Net als alle andere partijen heeft de SP vorig jaar een 'ombuigingsplan' gemaakt om de gemeentebegroting op orde te maken. Breur: "Ik raad alle kiezers aan om naar die plannen van alle partijen te kijken. Daar zie je duidelijk, los van alle verkiezingsretoriek, welke keuzes elke partij maakt."

Kijk voor het 'ombuigingsplan' van de SP HIER

Reactie toevoegen

U bent hier