h

SP start nieuwe jaar met 2 'ervaringspunten'

11 januari 2016

SP start nieuwe jaar met 2 'ervaringspunten'

Foto: Baukje Hiemstra

SP-Afdeling Veenendaal heeft op haar website twee 'ervaringspunten' geopend; respectievelijk over de Participatiewet en de vernieuwde Afvalinzameling. Op deze punten kunnen mensen hun ervaringen over deze onderwerpen delen met de SP.

De partij op deze manier inzichtelijk krijgen wat er speelt rond deze onderwerpen. Het nieuwe systeem rond het afval houdt veel mensen bezig. De SP staat pal achter een goede afvalscheiding, maar het moet ook in de praktijk werken. Via het ervaringspunt kan de SP er gemakkelijk achter komen waar mensen tegenaan lopen, en wat er wel goed gaat.

Het zelfde geldt voor de Participatiewet. Dit is een belangrijke wet, die gaat over werk en inkomen. Af en toe komen er geluiden binnen bij de SP, maar de doelgroep waar het over gaat is niet altijd gemakkelijk te bereiken. Door middel van het 'ervaringspunt' kan het contact laagdrempeliger worden gelegd.

Fractievoorzitter Jan Breur: "Gekozen worden is pas het begin van volksvertegenwoordiger zijn. Namens de Veense bevolking controleert de gemeenteraad het beleid, en stuurt bij waar dit nodig is. Dan is weten wat er leeft één van de belangrijkste dingen die je op orde moet hebben. Als SP doen we dat op diverse manieren; waaronder dus deze ervaringspunten. Ik ben benieuwd wat ze op zullen leveren."


Deel uw ervaring:

Reacties

Participatie zou moeten betekenen dat ook mensen van 50+ uit uw gemeente aan het werk zouden moeten kunnen komen.
Na 3 jaar vruchteloos honderden sollicitaties te hebben verstuurd en door het UWV volkomen onbelangrijk te zijn gevonden, geen enkele hulp oid gekregen, geen mogelijkheden tot omscholing of een ervaringscertificaat 0.00%
Ik weet niet of u weet wat Veenendaal doet voor de zogenaamde Nuggers in uw gemeente maar laat ik het zo zeggen dat ik het bijzonder teleurstellend vind. De mogelijkheden zijn hulp bij het maken van een CV en net als bij het UWV kun je vacatures krijgen waarop je kunt solliciteren…. En waarbij je dan evenveel kans maakt als ieder ander.
Maar daar ligt nu net het probleem, vacatures zoeken en solliciteren lukt prima, maar vrijwel alle werkgevers gooien de brieven van sollicitanten 50+ meteen in de prullenbak
Ik zou graag zien dat uw partij eens iets gaat doen voor deze grote groep mensen die soms nog net het hoofd boven water houden.
Ik kan een heel verhaal schrijven maar voor ik hier mijn energie aan verspil ben ik benieuwd naar uw reactie

Met vriendelijke groet,
Mw. A. van Wely

Geachte mevrouw Van Wely,

Hartelijk dank voor uw reactie. Ik zal hier per mail verder op ingaan.

Met vriendelijke groet,

Jan Breur
Fractievoorzitter

Reactie toevoegen

U bent hier