h

NEE-campagne op Bruïneplein

4 april 2016

NEE-campagne op Bruïneplein

Foto: Jan Breur

Na eerder campagne gevoerd te hebben in de Hoofdstraat en Huis-Aan-Huis, streek de 'Nee'-campagne van de SP afgelopen zaterdag neer op het Bruïneplein. Hier gingen de SP-vrijwilligers gesprekken aan met de mensen over het associatieverdrag tussen de EU en Oekraïne, en over het referendum dat aanstaande woensdag, 6 april, plaatsvindt.

De SP is tegen het associatieverdrag, omdat de aangehaalde banden tussen Oekraïne en de EU enkel ten goede komen aan de rijke elite; gewone mensen heeft het niets goeds te bieden. Daarbij is er het risico dat de interne spanningen in Oekraïne verder oplopen en escaleren.

In de gesprekken die de vrijwilligers voerden op het Bruïneplein, bleken veel mensen die zorgen te delen. Daarnaast waren eveneens veel mensen boos gestemd over de vluchtelingendeal tussen de EU en Turkije. De mensenrechtensituatie in Turkije is belabberd.
Met Turkije heeft de EU een vergelijkbaar associatieverdrag als hetgene dat nu voorligt voor Oekraïne.

Organisatiesecretaris Toke van de Rovaart: "We hebben met veel mensen gesproken. Velen zijn ontevreden over de internationale betrekkingen die de EU aangaat. De EU maakt teveel beslissingen over de hoofden van de mensen, in plaats van keuzes waar mensen achter staan. Er is meer democratie nodig in de EU."

Meer informatie over het associatieverdrag is onder andere te vinden op veenendaal.sp.nl, www.sp.nl en 6aprilnee.nl.


Foto-impressie:

Foto: Jan Breur

Foto: Jan Breur

Foto: Jan Breur

Foto: Jan Breur

Foto: Jan Breur

Foto: Jan Breur

Foto: Jan Breur

Foto: Jan Breur

Foto: Jan Breur

Foto: Jan Breur

Foto: Jan Breur


Reactie toevoegen

U bent hier