h

SP blij met Veenendaals 'TEGEN'

8 april 2016

SP blij met Veenendaals 'TEGEN'

Foto: Elton Wollenberg

Als het aan Veenendaal ligt, komt er geen associatieverdrag tussen de EU en Oekraïne. Met een opkomst van 33,6% stemde 66,6% tegen het associatieverdrag, op het referendum van afgelopen woensdag. De SP, die in Veenendaal actief campagne voerde tegen het verdrag, is blij met het resultaat.

In de afgelopen weken voerde de SP campagne in de Hoofdstraat, op het Bruïneplein en Huis-aan-Huis. De partij is tegen het associatieverdrag, omdat het noch de Oekraïne, noch de EU en Nederland ten goede komt – afgezien van een rijke en corrupte elite. Die boodschap is goed overgekomen bij de Veenendalers.

Fractievoorzitter Jan Breur: “Dit is een bijzondere overwinning. Bij het referendum in 2005, over de Europese Grondwet, hadden wij de ChristenUnie en de SGP aan onze zijde. Dit keer waren zij voor, en waren wij de enige partij in Veenendaal die tegen waren – en nog, zonder de christelijke partijen, die in het Veense politieke spectrum toch zwaargewichten zijn, hebben wij het referendum gewonnen.”

In Veenendaal is er betrekkelijk weinig aandacht geschonken aan het referendum; afgezien van de TEGEN-campagne van de SP, was de VOOR-campagne van D66 de enige die zich actief inzette voor dit referendum. Breur: “Het is jammer dat niet meer partijen en organisaties in Veenendaal zichtbaar waren. De democratie is immers gebaat bij een goed publiek debat. Dit gezegd hebbende, wil ik D66 complimeteren met hun actieve en sportieve campagne.”

Ook in de andere gemeenten die onder SP-afdeling Veenendaal vallen, is er tegen het associatieverdrag gestemd. In Rhenen was er een opkomst van 34%, waarvan 63,2% tegen. In Renswoude was maarliefst 73,5% tegen, met een opkomst van 36,3%.

Foto: SP


Feest!

De Veense SP'ers Jan Breur en Walter Siemons hebben de uitslagenavond beleefd in partijpand 'De Moed' te Amersfoort. Hieronder een foto-impressie...

Foto: Jan Breur

Woensdag 6 april 2016; De Moed, Amersfoort...

Foto: Jan Breur

Foto: Jan Breur

Foto: Jan Breur

Velen verzamelen zich hier, om te horen hoe het referendum afloopt...

Foto: Jan Breur

Er is muziek van The Copycats.

Foto: Jan Breur

Foto: Jan Breur

Na de Exitpoll een speech van partijsecretaris Hans van Heijingen en bloemen voor de Oekraïense kameraden, met wie nauw is samengewerkt tijdens de campagne.

Foto: Jan Breur

Foto: Jan Breur

Foto: Jan Breur

Foto: Jan Breur

Emile Roemer staat de pers te woord, spreekt de zaal toe, en zit later bij Jeroen Pauw aan tafel...

Foto: Jan Breur

Walter in gesprek met partijvoorzitter Ron Meyer.

Foto: Jan Breur

Foto: Jan Breur

Foto: Jan Breur

Ron Meyer interviewt Harry van Bommel op het podium, die daarna nog partijgenoten persoonlijk te woord staat en op de foto gaat met de Oekraïense vrienden.

Foto: Jan Breur

En het feest gaat door tot diep in de nacht...


Op dit moment is er een petitie gaande, om ook over TTIP een referendum te houden. Deze is HIER te tekenen.


Reacties

Mooi resultaat. Allen maar reden om weer extra hard door te zetten voor de goede zaak!

Reactie toevoegen

U bent hier