h

Een paar Euro's verder...

16 juni 2016

Een paar Euro's verder...

Foto: SP Veenendaal

Deze maand moet de gemeenteraad alwéér een besluit nemen over de bezwaarschriften die zijn ingediend over het Vrij Parkeren op zaterdag. Dat besluit had al in april genomen moeten worden, maar is uitgesteld.

Reden voor uitstel was, dat ChristenUnie en PvdA een second opinion wilden in de vorm van juridisch advies. Zij wisten hiervoor een meerderheid in de gemeenteraad achter zich te krijgen.

Tot die meerderheid behoorde de SP niet. De partij ziet het Vrij Parkeren als een proef; na afloop wordt de rekening opgemaakt. Zolang de commerciële parkeerboeren niet hebben aangetoond dat zij schade ondervinden van de proef - en hoe groot die schade is - kunnen hun bezwaren ook niet gegrond worden verklaard.

Naast de kosten voor het juridische advies, heeft het uitstel van het besluit ook met zich meegebracht dat er dwangsommen moeten worden uitgekeerd. Dit, omdat de termijn waarbinnen een besluit moet worden genomen, is overschreden.
Maar, de second opinion is binnen.

"Inmiddels zijn we een paar Euro's verder," sprak SP-fractievoorzitter Jan Breur (eufemistisch) afgelopen dinsdag in de raadscommissie, "en is er feitelijk niets veranderd."
Zowel het raadsvoorstel als het standpunt van de SP zijn gelijk gebleven. Wat de SP betreft kan het bij de gemeenteraadsvergadering een hamerstuk zijn; er hoeft geen extra vergadertijd in worden gestoken...

Reactie toevoegen

U bent hier