h

Nationaal Zorgfonds op Triathlon

29 augustus 2016

Nationaal Zorgfonds op Triathlon

Foto: Peter van de Rovaart

Kirsten Nuyes (dames) en Jorik van Egdom (heren) zijn de winnaars van de Triathlon, die afgelopen zaterdag plaatsvond in Veenendaal. Aan deze triathlon deed ook een groep triathleten uit Olomouc mee. En er werd aandacht gevraagd vor het Nationaal Zorgfonds.

Door blauwalg in de surfvijver was het nog even spannend of de Triathlon wel door kon gaan. Als het in hoge concentratie wordt ingenomen, is dat schadelijk voor de gezondheid. Dankzij regenkanonnen en toevoeging van schoon water, maakten de surfvijver helder genoeg om de Triathlon plaats te laten vinden. Hierdoor kon junior Nuyes het podium bestijgen naast senioren Danne Boterenbrood en Sarissa de Vries.

Olomouc

De triathleten uit Olomouc deden mee op de olympische afstand: 1,5 km zwemmen, 40 km hardlopen en 10 km fietsen. Zij toonden zich erg positief over het parcours.

Gelijktijdig aan de Triathlon vond in de Cultuurfabriek een Tjechische middag plaats; georganiseerd naar aanleiding van de aanwezigheid van Monika Dolanska. In het kader van de Stedenband tussen Veenendaal en Olomouc loopt zij in de zomermaanden stage in de Veense bibliotheek.

Ongetwijfeld was zij één van de drie stagiaires in de Veenendaalse instellingen, die zondag meeging op de gezamenlijke kanotocht tussen Rhenen en Veenendaal met de Olomoucse triathleten.
Aan de vooravond van de triathlon hadden de deelnemers uit Olomouc een ontmoeting met voormalig Europees kampioen Rob Barel.

Op de website van de Veenendaalse Krant legt Ali Groebe, van Stichting Stedenband Veenendaal-Olomouc uit wat er zoal in het kader van de stedenband wordt georganiseerd. Ook doet ze een oproep: "Als er belangstelling is voor uitwisseling, zowel op sportief of op ander gebied, dan horen we dit graag. Neemt u dan alstublieft contact op via aligroebe@gmail.com. Wij zijn erg blij met de groeiende belangstelling!"

Foto: Bibliotheek Veenendaal

Nationaal Zorgfonds

Op de Triathlon was er ook een bescheiden delegatie van de SP aanwezig, om aandacht te vragen voor het Nationaal Zorgfonds. Dit fonds is een alternatief op het huidige vercommercialiseerde zorgstelsel, waarbij de verzekeraars en de farmaceutische industrie teveel macht hebben.

De SP verzamelt steun voor dit idee, dat inmiddels al veel aanhang in Nederland heeft verworven. Al meer dan 110.000 mensen hebben hun steun kenbaar gemaakt.

Door de verzekeraars te vervangen door het Nationaal Zorgfonds komt het zorgstelsel weer onder democratische controle, wordt er bespaard op bureaucratie en marktwerking, en wordt de zorg weer beschikbaar voor iedereen.

Steun verlenen of informatie inwinnen kan op:
nationaalzorgfonds.nl.

Foto: Nationaal Zorgfonds / nationaalzorgfonds.nl

Foto: Peter van de Rovaart

Reactie toevoegen

U bent hier