h

Vredesbeweging leeft voort in de SP

12 augustus 2016

Vredesbeweging leeft voort in de SP

Foto: Jan Breur

Het woord 'vredesbeweging' doet sommigen denken aan vervlogen tijden. Aan hippies, met lange haren die sit-ins hielden in parken. Maar niets is minder waar: de vredesbeweging is springlevend. In de SP.

Het is inmiddels al enkele jaren geleden dat 'Veenendalers Voor Vrede' een vredesdemonstratie door de Veense Hoofdstraat hield. En in Escape de benefietparty VEEN AID organiseerde. Maar voor SP-fractievoorzitter Jan Breur, die tot de 'harde kern' van 'Veenendalers Voor Vrede' behoorde is het verre van voorbij...

Vredesvlag

In de afsluitende vergadering van het politieke seizoen stelde hij voor om, gedurende de vredesweek, de vredesvlag te hijsen bij het gemeentehuis. Om zo uit te dragen dat Veenendaal pal voor de vrede staat.

Burgemeester Kolff liet de gemeenteraad hierover beslissen, maar waarschuwde wel voor een 'wildgroei aan vlaggen'. Uiteindelijk was er geen meerderheid voor dit voorstel.

ROOD, Jong in de SP

Maar de SP zou de SP niet zijn, als zij zich zou beperken tot pleidooien in vergaderzalen. Nee, de SP is een partij van actie!

Het is met name ROOD, de jongerenorganisatie van de SP die zich volop in het vredesgebeuren stort. Zo is daar de campagne 'Niet In Mijn Naam', die zich keert tegen de bombardementen op Syrië en Irak.

Actie! Festivals!

Op woensdag 27 juli projecteerden actiebeweging ‘Niet in mijn naam’ en ROOD, jong in de SP een tekst op de Dom in Utrecht. Zij deden dit om op te roepen voor Niet In Mijn Naam Festival, dat wordt georganiseerd op zaterdag 24 september. Het festival wordt een mix van muziek, debat, activisme en workshops die allemaal te maken hebben met het thema oorlog en vrede.

ROOD-voorzitter Merel Stoop: "Zorg dat je deze dag niet mist! Samen bouwen we aan een beweging die strijdt tegen westers ingrijpen in het Midden-Oosten en de macht van de wapenhandel."

Behalve dat 'Niet In Mijn Naam' een eigen festival in Utrecht krijgt, zal het ook een grote rol spelen op ROODSTOCK, het strandfestival dat de Veenendaalse SP hoopt te organiseren op 3 september op het Veenendaalse stadsstrand. Meer informatie hierover volgt...

Foto: SP Veenendaal

 

naar de agenda

website rood

stop de bommen

 

Reactie toevoegen

U bent hier