h

Programma 'NOVEMBERDEBAT' vervallen door val college

29 oktober 2016

Programma 'NOVEMBERDEBAT' vervallen door val college

Foto: SP Veenendaal

In verband met het ontslag van de voltallige wethoudersploeg in Veenendaal, heeft de SP besloten om het oorspronkelijke programma van het Novemberdebat te laten vervallen. In plaats daarvan, zal de avond op 4 november het karakter hebben van een bewonersavond.

Aanvankelijk zou het Novemberdebat, dat dit jaar het thema 'WOONBELEID' zou hebben, draaien om een discussie tussen twee wethouders met 'wonen' in hun portefeuille. Dit zouden Marieke Overduin (Veenendaal, CDA) en Paulus Jansen (Utrecht, SP) zijn. Uit deze discussie zou een beleidsvergelijking kunnen worden getrokken.

Sinds de raadsvergadering van afgelopen donderdagavond hebben de Veenendaalse wethouders een demissionaire status. Hun taak is nu het afronden van hun lopende zaken.
Het bestuur van SP-Afdeling Veenendaal is tot het oordeel gekomen dat dit niet de juiste omstandigheden zijn voor een debat. Om die reden zal de avond een andere invulling krijgen.

Nieuw programma

De avond, die nog steeds op 4 november plaatsvindt in Plein Zuid, wordt nu een bewonersavond - gericht op bewoners van wijk Franse Gat. Op deze avond zullen de uitkomsten van een enquête worden besproken, die de SP onlangs hield in verschillende straten in de wijk.

Of het oorspronkelijke programma zal worden ingezet in het Novemberdebat van volgend jaar, of dat er dan een nieuw programma wordt opgesteld, is nog niet besloten.

Foto: SP Veenendaal

Reactie toevoegen

U bent hier