h

SP organiseert thema-avond: Betere Zorg, Lagere Huur

23 februari 2017

SP organiseert thema-avond: Betere Zorg, Lagere Huur

Foto: SP Veenendaal

SP-afdeling Veenendaal organiseert op maandag 6 maart een thema-avond in Plein Zuid aan de Dr. Colijnstraat 70. Deze zal gaan over betere zorg en lagere huur; beiden onderdeel van de verkiezingsinzet van de partij. De zaal opent om 19:45; het programma gaat van start om 20:00u.

Sprekers op deze avond zijn Jan Breur en Sietse van der Bij van de Veenendaalse gemeenteraadsfractie van de SP, en kandidaat-Tweede-Kamerlid Ad Meijer. Meijer is fractievoorzitter namens de SP in de Provinciale Staten van Utrecht en in de gemeenteraad van Amersfoort. Hij staat op plaats 20 op de kieslijst van de SP voor de Tweede-Kamerverkiezingen.

Naast sprekers staan er ook filmpjes en muziek op het programma.

De SP is de belangrijkste politieke voortrekker van het Nationaal ZorgFonds. De partij wil goede en betaalbare zorg voor iedereen. Ook zet de SP zich in voor goed en betaalbaar wonen, en is daarom fel gekant tegen de verhuurdersheffing. Deze maakt sociale woningbouw immers onnodig duur.

Volgens het CPB scoort de SP bijzonder hoog in het vergroten van koopkracht en het creëren van werkgelegenheid in de komende vier jaar. Van alle partijen weet de SP de werkloosheid in 2021 het meest terug te dringen. Ook loopt het de overheidsschuld met de SP terug, terwijl die bij PvdA en VVD toeneemt. Daarbij is de SP beter dan hen, en de meeste andere partijen, voor het begrotingssaldo.

De SP wil de AOW-leeftijd terugbrengen naar 65. Maar, in tegenstelling tot bij 50Plus, wordt de hoogte van de AOW-uitkering niet verlaagd, maar juist verhoogd met 10%.

Wat de SP betreft zijn de lagere en middeninkomens al meer dan genoeg gepakt. De SP wil de rekening leggen bij de grote vervuilers, multinationals en superrijken die alleen maar geprofiteerd hebben van de crisis en teveel buiten schot zijn gehouden. Zij mogen best hun steentje bijdragen, in een samenleving waar we weer omzien naar elkaar.

Reacties

Vandaag voor de belasting de specifieke zorgkosten uitgerekend. Schrikken! Alle andere zorgkosten erbij opgeteld: Per maand betaalde ik 2015 ik €540 aan (thuis) zorg. Voor toeslagen kom ik net niet voor in aanmerking!
Ik houd mijn hart vast voor 2017.
Hoeveel moet ik gaan betalen voor zorg, voor huur in 2017?

Reactie toevoegen

U bent hier