h

Dag van de Verpleging; 2017

13 mei 2017

Dag van de Verpleging; 2017

Foto: Dhr. Batsarki

Op 12 mei 1820 werd Florence Nightingale geboren. Ze werd een voorvechtster van vrouwenrechten, maar staat bovenal bekend als grondlegger van de moderne verpleegkunde. Daarom wordt ieder jaar op haar geboortedag de 'Dag van de Verpleging' gevierd.

Ook SP-afdeling Veenendaal viert deze dag. Dit, door bloemen uit te delen aan mensen die in de zorg werken. Dit jaar op maarliefst drie locaties: 'de Engelenburgh', 'de Meent' en 't Boveneind'.

De zorgwerkers waren blij verrast met deze blijk van waardering voor het o zo belangrijke werk dat zij doen.

Traditie

Voor SP-afdeling Veenendaal is het vieren van de Dag van de verpleging een traditie. In 2014, 2015 en 2016 voorzag de partij zorgwerkers ook al van een presentje.

Foto: Peter van de Rovaart

Thema-avond fnv

Afgelopen woensdagavond (10 mei) vond in 'De Goede Reede' een thema-avond plaats over de zorg. Deze werd georganiseerd door het FNV. Actieve SP'ers Toke van de Rovaart en Ary Jan Breur waren hierbij aanwezig. Deze laatste heeft in zijn blog een verslag van de avond gemaakt.

Foto: AJ Breur

Zorg: Belangrijk!

Voor de SP is de zorg een zeer belangrijk thema. Als het aan de SP ligt dan gaat het Nederlandse zorgstelsel flink op de schop. De zorg is geen markt. Om die reden is de SP voortrekker van het Nationaal ZorgFonds, dat de commerciële zorgverzekeraars moet vervangen.

De SP wil professionals in de zorg meer ruimte geven om hun werk te doen. Door overdreven controlezucht te bestrijden krijgen de werknemers in de zorg meer zeggenschap over hun eigen werk.

Voor mensen die in de thuiszorg werken, heeft SP-Afdeling Veenendaal een kennisnetwerk opgezet. Tweemaandelijks is er een nieuwsbrief, waarin relevant (thuis)zorgnieuws word gedeeld. Via het Kennisnetwerk wil SP Veenendaal het contact met thuiszorgers laagdrempelig houden.
Thuiszorgers kunnen zich aanmelden voor het Kennisnetwerk via veenendaal@sp.nl.

Foto: Jan Breur

Reactie toevoegen

U bent hier