h

TERUGBLIK: Meimaand actiemaand

31 mei 2017

TERUGBLIK: Meimaand actiemaand

Foto: Baukje Hiemstra

De maand mei is altijd bijzonder. Met veel dagen om te gedenken, en vaak mooi weer, leent ze zich altijd goed voor acties. Zo ook dit jaar.

Als afsluiting van deze actiemaand, is het enkel gepast om terug te blikken op de vele dingen die er de afgelopen 31 dagen zijn ondernomen. Om in georganiseerd verband samen te strijden voor een beter Veenendaal.

1 Mei: dag van de arbeid

Foto: Baukje Hiemstra

De mogelijkheid een hypotheek te kunnen afsluiten of een pensioen op te bouwen: het zit er niet in voor mensen met een flexcontract. In toenemende mate is dat wel de optie die werkgevers kiezen - om de flexibiliteit in hun voordeel te laten werken. Niet alleen is dat oneerlijk tegenover (veel) werknemers, maar ook nog eens schadelijk voor de economie op lange termijn.

In het kader van de Dag van de Arbeid trok TEAM SP er op uit met de boodschap dat het maar eens afgelopen moet zijn met deze flexverslaving...

4 Mei: historieloop

Foto: Baukje Hiemstra

In het kader van de dodenherdenking had JouwVeenendaal een 'historieloop' georganiseerd. Door middel van foto's een graphity-kunstwerken werd in het centrum in beeld gebracht wat de Tweede-Wereldoorlog deed met Veenendaal. SP'ers Baukje, Toke en Ary Jan waren vrijwilligers bij deze loop; zij hielpen minder mobiele bewoners van 'De Engelenburgh' bij het bezichtigen van deze 'outdoor expositie'.

12 mei: dag van de verpleging

Foto: Peter van de Rovaart

Inmiddels ook een traditie bij SP Veenendaal: de Dag van de Verpleging. Op 12 mei, de geboortedag van Florence Nightingale, bezochten SP-vrijwilligers een aantal verzorgings- en verpleeghuizen om het personeel en de vrijwilligers een bloemetje te overhandigen.

Actief in de buurt

Foto: Enna van Duinen

Maar niet alleen 'bij gelegenheid' is de SP actief. Vrijwilligers van de partij zijn wekelijks op pad, en gaan volop gesprekken aan met mensen. Weten wat er speelt, en meedoen in de strijd voor een betere wereld, is wat de partij haar bestaansrecht geeft.
Bijvoorbeeld aan de Duivenwal, waar SP'ers vragen of de bewoners daar voldoende worden ondersteund door de gemeente (WMO) - en of er ten aanzien hiervan verbeterpunten zijn.

Op 10 juni kunnen betrokken Veenendalers hier uitgebreid verder over praten op de bijeenkomst 'Koffie, Cake & WMO'; vanaf 15:00u in activiteitencentrum 'Duivenwal' aan Duivenwal 1.

Foto: Koffie, Cake & WMO

Sloop het eigen risico

Foto: Baukje Hiemstra

Ondertussen gaat de strijd voor een Nationaal ZorgFonds ook nog steeds door. De SP, en anderen, willen af van het eigen risico en de macht van de commerciële zorgverzekeraars die het als hun taak zien om zieke mensen op kosten te jagen.

In Veenendaal werd er deze maand actie voor het ZorgFonds gevoerd, door het plaatsen van posters: sloop het eigen risico. Wat een positieve respons opleverde...

Foto: Baukje Hiemstra

Red ons stadsstrand

Foto: Jan Breur

Nadat de gemeenteraad had besloten het stadsstrand te halveren om er gebouwen neer te zetten, kwam de SP wederom in actie. De petitie 'Red Ons Stadsstrand' werd opgezet, om mensen de mogelijkheid te geven zich uit te spreken tegen deze plannen. Binnen de 24 uur werden de eerste handtekeningen gezet.

Inmiddels staat de teller op ruim 1900, waarvan meer dan 1350 digitaal. Tijdens het zinderende laatste weekend van mei was de SP actief in het centrum om 'ouderwets' handtekeningen op papier op te halen. Dat leverde 550 handtekeningen op.

teken de petitie

Maar... handtekeningen zetten is niet het enige dat gedaan kan worden voor behoud van het stadsstrand. Strandfestival ROODSTOCK heeft een talentenwedstrijd uitgeschreven om het stadsstrand te redden. De leukste en creatiefste manieren om te laten zien hoe leuk en belangrijk het stadsstrand is, mogen zich presenteren op het festival, dat plaatsvindt op 24 juni...

Foto: ROODSTOCK strandfestival

Reactie toevoegen

U bent hier