h

Een zinderend weekend...

29 mei 2017

Een zinderend weekend...

Foto: Jan Breur

De temperaturen waren behoorlijk hoog, en er was van alles te doen. Dit weekend in het centrum. Zaterdag was de Veiligheidsdag op het stadsstrand en een benefiet tegen kinderarmoede; zondag de afsluiting van de Parade der Poëten, een optreden van All4Fun, een kinderfestival met springkussens en de winkels waren open.
Tussen al deze activiteiten was
TEAM SP druk bezig handtekeningen in te zamelen voor de actie 'Red Ons Stadsstrand'...

Hip hop benefiet

Bovenaan de markt had de Veense hiphop-scene de handen ineengeslagen voor een benefietfeest tegen kinderarmoede. Verschillende artiesten traden op, en er was een demonstratie van oosterse gevechtskunsten door sportschool LaVita.

Deze maand spreekt de gemeenteraad over de bestrijding van kinderarmoede. Een voorstel dat met kerst hierover is aangenomen wordt verder ingevuld.

red ons stadsstrand

Foto: Jan Breur

Gedurende dit weekend zamelde de SP, onder de hete zon, handtekeningen in voor de petitie 'Red ons Stadsstrand'. Vrijwilligers Baukje Hiemstra, Toke van de Rovaart, Jan Breur, Sietse van der Bij, AJ Breur, Anwar Ahmed en dhr Batsarki gaven acte de présence.

De actie is ontstaan, nadat de gemeenteraad deze maand besloten heeft om het stadsstrand te halveren - ten gunste van nieuwe gebouwen. Wat de SP, die tegen deze ontwikkeling stemde, een ontzettend domme zet.
Fractievoorzitter Jan Breur: "Het stadsstrand was een schitterend initiatief vanuit de samenleving, dat zeer succesvol is gebleken. Dit vervangen door nieuwe gebouwen is niet alleen het eind van het stadsstrand, maar ook nog eens ontzettend slecht voor het centrum als geheel."

Foto: AJ Breur

De partij vond veel medestanders. Veel Veenendalers willen het stadsstrand graag behouden. Voor hen is het een leuke ontmoetingsplek, waar interessante verbindingen tot stand komen en tal van activiteiten plaatsvinden. Het verzamelen van handtekeningen ging dan ook van een leien dakje.

In totaal zijn er 550 handtekeningen in het centrum verzameld gedurende het weekend. 225 op zaterdag; 325 op zondag. Tel je die op bij de ruim 1350 handtekeningen die online zijn gezet, dan kom je uit op een slordige 1900 handtekeningen.

De petitie is te tekenen op REDONSSTADSSTRAND.NL.

teken de petitie

Reactie toevoegen

U bent hier