h

ICT-CAMPUS: Voordeel van iets minder twijfel

8 juni 2017

ICT-CAMPUS: Voordeel van iets minder twijfel

De SP zal instemmen met de tweede fase van de ICT-campus. Net als bij de eerste fase zijn er nog wel de nodige kanttekeningen. Maar het project krijgt het voordeel van 'iets minder twijfel'.

Een belangrijke kanttekening is dat er geen HBO of Universiteit aanwezig is, waar de campus zich omheen vormt. Hoogst ongebruikelijk voor een 'campus'; die nu de natuurlijke groeibodem ontbeert.
Het ontbreken van de HBO of Uni wordt ook door de organisatie als een gemis ervaren. Desalniettemin zijn de contacten met de CHE, HU, HAN en Wageningen Universiteit goed - en wordt er gehoopt dat op termijn een dépendance van één van deze onderwijsinstellingen geopend wordt in Veenendaal, om de campus te completeren.

De tweede kanttekening is het gevaar van overschatting van de rol die ICT heeft en kan hebben in de Veense economie.
Hoewel er relatief meer IT-gerelateerde bedrijven in Veenendaal zijn dan elders, is die voorsprong nu ook weer niet zo significant om de titel 'ICT-hart' te rechtvaardigen. Bovendien, en daar waarschuwde de SP ook al eerder voor, maakt een te eenzijdig economisch profiel de gemeente kwetsbaar. Beter is het, om kansen en risico's te spreiden.

De factor die de initiële twijfel doet afnemen, zijn de mooie projecten die nu al gaande zijn. Veense bedrijven slaan de handen ineen met studenten uit de omgeving, en zorgen samen voor innovatie in efficiëntere productieprocessen.
Het enthousiasme over - en het succes van - dergelijke projecten, zijn voor de SP een basis om vertrouwen te winnen. En een stuk twijfel weg te nemen.
Daarom geeft de SP de ICT-campus het voordeel van iets minder twijfel!

Reactie toevoegen

U bent hier