h

College legt visie sociaal domein voor aan gemeenteraad

13 juli 2017

College legt visie sociaal domein voor aan gemeenteraad

Het college van Veenendaal legt een geactualiseerde visie op het sociaal domein voor aan de gemeenteraad. In deze visie wordt integraal werken op het gebied van Jeugd, Wmo en Participatie verder vormgegeven nieuwe accenten gelegd voor het beleid voor de komende jaren.

Advies

Op 18 april 2017 heeft het college de concept Visie Sociaal Domein ‘De kracht van de samenleving’ in concept vastgesteld en voor advies voorgelegd aan de Overlegtafel Sociaal Domein, waarin de adviesraden zitting hebben. Deze adviezen hebben geleid tot enkele aanpassingen in de concept visie. Ook is intensief met de professionele partners uit het sociaal domein, zoals zorg- en maatschappelijke organisaties over de visie gesproken. De medewerkers van deze organisaties werken dagelijks voor en met de inwoners en weten als geen ander wat nodig is om te voldoen aan de zorgvraag. De partners geven aan dat zij positief staan tegenover de visie.

Proces

Met inachtneming van dit advies heeft het college besloten om de visie voor besluitvorming voor te leggen aan de gemeenteraad. In september 2017 zal de gemeenteraad in een openbare vergadering debatteren over de herziene visie.

De SP

De SP ziet de visie met graagte tegemoet, en zal deze kritisch tegen het licht houden. Voor de SP staat goede zorg en ondersteuning voorop: de basis moet op orde zijn.
De afgelopen maanden is gebleken dat diverse mensen te maken hebben met een indicering die tekort schiet. Onder andere op de bijeenkomst 'Koffie, Cake & WMO'. Naar aanleiding hiervan diende de SP een motie in tijdens de Kadernota; ook stond SP-fractievoorzitter Jan Breur hierbij stil in zijn Algemene Beschouwingen.

Reactie toevoegen

U bent hier