h

Bondgenoot tegen ATAD

12 september 2018

Bondgenoot tegen ATAD

Foto: Nico van Ginkel

ATAD. De ANTI-TAX AVOIDENCE DIRECTIVE.
Een belasting uit Brussel, die ook op woningcorporaties wordt toegepast, waardoor er nog meer geld uit de zakken van huurders wordt geklopt.
Wethouder Stroobosscher heeft, in reactie op vragen van de SP, toegezegd om protest aan te tekenen bij de regering.

Het protest zal komen in de vorm van een brief, die in Food Valley-verband zal worden gestuurd. Stroobosscher kondigde dit gisteravond (dinsdag 11 september) aan tijdens de eerste vergadering van de raadscommissie in het nieuwe politieke seizoen.
Food Valley is een samenwerking van de gemeenten Ede, Wageningen, Veenendaal, Rhenen, Barneveld, Nijkerk, Scherpenzeel en Renswoude.

De ATAD is een maatregel om te voorkomen dat grote bedrijven belasting ontwijken. Regeringen kunnen besluiten om woningcorporaties hiervan uit te sluiten. Dit gebeurt bijvoorbeeld in België en Frankrijk, maar de Nederlandse regering wil hier niet aan - met alle gevolgen voor betaalbare woningen van dien.

De SP is blij met de toezegging van Stroobosscher om zich, met Food Valley, te verzetten tegen deze onredelijke belastingmaatregel.

Reacties

Ik twijfel wel aan de toezeggingen van de wethouder, kan er vastgelegd worden wanneer hij antwoord gaat geven, ik heb hem ook gevraagd om wat meer afvalbakken , heeft hij toegezegd/positief beantwoord,tijdens een inloopavond voor de vakantie, maar ze zijn er nu nog niet!

Reactie toevoegen

U bent hier