h

Jan Burger overleden

30 september 2018

Jan Burger overleden

Jan Burger, oud-wethouder namens de SP in Wijk bij Duurstede, is overleden. Dit berichtte het AD gisteren. Burger overleed aan de gevolgen van een zeldzame combinatie van Alzheimer en de spierziekte ALS.
Hij is 61 jaar geworden.

Burger werd wethouder in Wijk in 2006. Hij wist van Wijk bij Duurstede een voorbeeldgemeente te maken in het sociale domein. Dicht bij de mensen, korte lijntjes, zeer preventief en liever iets te veel dan te weinig. Want te weinig hulp leidt op termijn vaak tot grotere problemen - en hogere kosten.

Zijn inspirerende aanpak leverde hem diverse uitnodigen als spreker op. Bijvoorbeeld op het Novemberdebat dat SP-afdeling Veenendaal in 2015 organiseerde over de WMO.
Hier lichtte hij zijn visie toe: "De basis moet op orde zijn; daar moet je niet op beknibbelen. Vanuit een goede basis is het gemakkelijker om de rest te organiseren."

Na de diagnose Alzheimer in 2016, legde Burger het wethouderschap in 2017 officieel neer. Op zijn afscheid werd hij toegesproken door Burgemeester Poppens, Burger's opvolger Jeroen Brouwer, en toenmalig SP-fractievoorzitter in de Tweede Kamer: Emile Roemer.
Namens SP-afdeling Veenendaal was fractievoorzitter Jan Breur aanwezig op het afscheid.

SP-Afdeling Veenendaal leeft mee met zijn nabestaanden en wenst hen veel sterkte in het verwerken van dit verlies.

Reactie toevoegen

U bent hier