h

Stevige woorden...

4 december 2018

Stevige woorden...

Foto: Food Valley / hetvizier.com

Food Valley tegen Atad

In reactie op schriftelijke vragen, die de SP in juni stelde, heeft Wethouder Stroobosscher de handschoen opgepakt. Samen met de Food Valley partners heeft hij de commissie Binnenlandse Zaken van de Tweede Kamer een brief gestuurd, waarin verzocht wordt om woningcorporaties te ontzien van de ATAD-maatregel. De woorden die het regiobestuur van Food Valley gebruikt liegen er niet om...

"De brief leest als een SP-pamflet," zei SP-woordvoerder Sietse van der Bij. En dat is niet eens overdreven: tussen de schriftelijke vragen en de brief aan de Kamer zitten meer overeenkomsten dan verschillen - ook in toonzetting. De SP is blij dat de kwestie zo voortvarend ter hand wordt genomen, de complimenteerde Food Valley en de Veenendaalse vertegenwoordiging hierin dan ook voor hun inzet in de strijd tegen ATAD.

De ATAD is een maatregel om te voorkomen dat grote bedrijven belasting ontwijken. Regeringen kunnen besluiten om woningcorporaties hiervan uit te sluiten. Dit gebeurt bijvoorbeeld in België en Frankrijk, maar de Nederlandse regering wil hier niet aan - met alle gevolgen voor betaalbare woningen van dien.

Food Valley is een samenwerking van de gemeenten Ede, Wageningen, Veenendaal, Rhenen, Barneveld, Nijkerk, Scherpenzeel en Renswoude.

Schriftelijke vragen SP

Brief regiocommissie Food Valley

Reacties

Een stevige brief, misschien iets om mee te nemen in de provinciale Staten verkiezingen?

Reactie toevoegen

U bent hier