h

Gemeenteraad laat skaters en minima in de kou staan

19 november 2019

Gemeenteraad laat skaters en minima in de kou staan

Foto: SP Veenendaal

meerderheid spendeert geld liever aan #Hashtag

Een meerderheid van de gemeenteraad, bestaande uit ChristenUnie, VVD, SGP, ProVeenendaal, CDA en D66 geeft liever jaarlijks meer dan een ton uit aan een hashtag, dan aan de vernieuwing van de skatebaan en ondersteuning van minima. Dat bleek uit de behandeling van de begroting, eerder deze maand (7 en 11 november). De SP maakt een andere keuze...

De SP diende een voorstel in om de 1,09 ton, die het College van Burgemeester en Wethouders wilde spenderen aan "versterking van het merk Veenendaal" (o.a. door de hashtag '#DitisVeenendaal') anders te besteden. Het is immers slechts twee jaar geleden dat 'Promotie Veenendaal' is opgeheven. Deze taak bleek beter bij de ondernemers dan bij de gemeente te passen. En ook toen al had de SP moeite met het feit dat de gemeente daar haar geld aan uitgaf.

In het voorstel van de SP zou een klein deel eenmalig gebruikt worden om het tekort dat er nu is, voor de vernieuwing van de skatebaan, aan te vullen. De rest van het geld zou structureel gebruikt worden om het minimabeleid te versterken.

Steun

Het voorstel van de SP werd mede-ingediend door de PvdA. Daarnaast ontving het steun van Lokaal Veenendaal, Denk en GroenLinks.
De overige partijen - ChristenUnie, VVD, SGP, ProVeenendaal, CDA en D66 - stemden tegen. Daarmee is het voorstel verworpen.

Foto: Toke van de Rovaart

Ook een voorstel van de voltallige oppositie kreeg geen steun van de meerderheid. Hierin werd voorgesteld om het huidige minimabeleid te handhaven - in ieder geval tot er in januari over gesproken wordt. Nu komt dit te vervallen.

Veenendaal SP.eciaal

In de jaarkrant van SP Veenendaal, Veenendaal SPeciaal, staat een interview met Jos van Rooijen. Hij is initiatiefnemer van Stichting Skatepark Veenendaal. In de krant legt hij haarfijn uit waarom het zo belangrijk is dat het skatepark vernieuwd wordt.

SP-fractievoorzitter Jan Breur vindt het een gemiste kans van de gemeenteraad dat het voorstel onvoldoende steun kreeg.
Breur: "Ik denk dat er meer mensen naar Veenendaal worden getrokken door een goed skatepark, dan door een hashtag."

Jaarkrant

Overzicht wijzigingsvoorstellen

Overzicht moties

Reactie toevoegen

U bent hier