h

SP steunt stakende scholen

30 januari 2020

SP steunt stakende scholen

Foto: SP Veenendaal

Belangrijk werk moet gewaardeerd worden

Vandaag en morgen (30 en 31 januari) staken de leerkrachten in het primair onderwijs. Ook in Veenendaal doen diverse docenten mee aan de protesten voor structurele oplossingen voor het lerarentekort en de te hoge werkdruk.

De SP staat achter de onderwijzers. Eerder deze week bezocht de partij verschillende scholen, om hen chocolaatjes te brengen als bedankje voor het belangrijke werk dat zij doen.

Foto: SP Veenendaal

De SP bezorgde chocolaatjes bij de Vuurvlinder, 't Speelkwartier, de Grondtoon, de Schakel, de Burcht, de Ceder, het Baken, het Erf, de Juliana van Stolbergschool en de Windroos.
Afdelingsvoorzitter Baukje Hiemstra: "Een dankjewel voor hun inzet en hun  zorg voor goed onderwijs, zodat onze kinderen en ook ons land een goede toekomst tegemoet kunnen gaan. En dat is niet gemakkelijk de laatste tijd. Er is flink bezuinigd in het onderwijs. De lonen zijn achtergebleven. Maar erger nog, de omstandigheden worden steeds moeilijker: Grote klassen van minstens 30 leerlingen, heel veel taken en heel veel rapportages. En bij ziekte van een collega moet het team het met elkaar op zien te lossen, omdat er geen invalkrachten beschikbaar zijn."

Foto: SP Veenendaal

Ook landelijk staat de SP achter de leraren. "Deze mensen doen zulk ontzettend belangrijk werk, onder zware omstandigheden en tegen een salaris dat gewoon veel te laag is," aldus SP-leider Lilian Marijnissen. "Dat kun je niet langer negeren als kabinet, zeker niet nu de miljarden tegen de plinten klotsen."
De SP steunt het eisenpakket van de stakende docenten volkomen. Niet alleen moeten de salarissen op basis- en middelbare school gelijk worden getrokken, ook zal voor allebei deze groepen er geld bij moeten om de schade van een jarenlange nullijn te herstellen. En de werkdruk zal omlaag moeten.
Op 12 februari gaat Lilian Marijnissen in gesprek met leerkrachten. Dit gesprek vindt plaats in Basisschool de Vijf Sterren in Amsterdam. Onderwijzers die bij dit gesprek willen zijn, kunnen zich aanmelden via sp.nl/lilian-leraren

Foto: SP Veenendaal
Blogs:

Reactie toevoegen

U bent hier