h

Derde besmetting, eerste sterfgeval

22 maart 2020

Derde besmetting, eerste sterfgeval

Foto: SP Veenendaal

Noodverordening van kracht

Gisteren (zaterdag 21 maart) is bekend geworden dat er een derde Veenendaler positief is getest op het coronavirus, COVID-19. Ook is er een Veenendaler overleden aan de gevolgen van het virus.

Dit verdrietige nieuws is meteen een waarschuwing voor ons allemaal," aldus Burgemeester Kats. "De afgekondigde maatregelen zijn ingrijpend en tegelijk ook echt noodzakelijk om de verspreiding van het virus af te remmen." Via een open brief aan de Veenendalers, die te lezen is op veenendaal.nl/corona, spreekt hij zijn medeleven uit naar de nabestaanden.

Ook de SP leeft mee. Wij wensen de nabestaanden kracht toe in het verwerken van dit verlies. 

Noodverordening

De overheid heeft een reeks maatregelen genomen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Overtreding van de maatregelen is strafbaar. Om de maatregelen te kunnen handhaven, heeft de voorzitter van de Veiligheidsregio Utrecht een noodverordening ingesteld. De gemeente Veenendaal valt onder deze veiligheidsregio.

Omzien naar elkaar

In deze angstige tijden is het van belang om afstand van elkaar te houden, om te voorkomen dat het virus zich snel verspreid. Maar even belangrijk is het om, juist nu, om te zien naar elkaar.
"We hebben elkaar in Veenendaal keihard nodig om door deze situatie heen te komen," zegt Burgemeester Kats. "Ik zag de afgelopen week veel mooie initiatieven ontstaan om elkaar te helpen en om aandacht voor elkaar te hebben."

SP Veenendaal zet haar hulpdienst in als corona-hulpdienst. De partij wil zoveel mogelijk mensen helpen die vanwege de uitbraak van het coronavirus COVID-19 in de problemen komen. Mensen die willen helpen kunnen zich aanmelden via hulpdienst@spveenendaal.nl; mensen die hulp nodig hebben - of iemand kennen die hulp nodig hebben - kunnen dat via datzelfde mailadres kenbaar maken.

Zie ook:
Informatie over corona:
Meer:

Reactie toevoegen

U bent hier