h

Kinderburgemeester Maud Smit: "Zorg goed voor elkaar en help elkaar."

23 maart 2020

Kinderburgemeester Maud Smit: "Zorg goed voor elkaar en help elkaar."

Foto: Gemeente Veenendaal

Videoboodschappen rond corona

Kinderburgemeester Maud Smit roept in een videoboodschap op om goed op elkaar - en oudere mensen - te letten, en elkaar te helpen. In diezelfde video legt ze haar leeftijdsgenoten uit hoe ze om moeten gaan met het coronavirus.
De video is te bekijken op YouTube.

"Je hoeft je er geen zorgen over te maken," zegt ze over COVID-19, beter bekend als het coronavirus, "maar je moet wel voorzichtig doen."
Uiteraard wijst ze op het belang van goed handen wassen en afstand houden, maar wat betekent afstand houden voor buiten spelen?
"Je kan natuurlijk nog wel gewoon buiten spelen, maar zorg dat je niet te dichtbij komt bij grote groepen," legt Maud uit. "En als je iemand in je omgeving hebt die verkouden is of zich niet zo lekker voelt, zou ik zeker niet met andere mensen gaan spelen."

Ook vertelt ze wat kinderen kunnen doen voor ouderen. Toen zij kinderburgemeester werd, wilde ze immers graag dat kinderen en ouderen meer met elkaar om zouden gaan. Haar eigen opa en oma ziet ze via Skype; haar andere oma woont dichterbij. Daar kan ze naar zwaaien.
Maud: "Er zijn ook kinderen, die maken kaartjes, en die sturen ze dan op naar oudere mensen waar ze vrolijk van worden."

Ze sluit haar videoboodschap af met een oproep:
"Blijf goed op elkaar letten, zorg goed voor elkaar en help elkaar. Vooral oudere mensen!"

Lilian Marijnissen: Nu moeten we sterk zijn

Foto: SP Veenendaal

Ook SP-leider Lilian Marijnissen heeft een videoboodschap opgenomen.
"Het coronavirus raakt onze samenleving hard," zegt ze. "Nu moeten we sterk zijn. En dat zijn we."

Ze noemde met name de zorgverleners, de mensen in de supermarkten, politie, schoonmaak en transport. "Zij blijven elke dag naar hun werk gaan," aldus Marijnissen, "met risico's voor hun eigen gezondheid. Ik heb daar heel veel respect voor."

"Samen moeten en kunnen we voorkomen dat er bij deze crisis gebeurt wat we bij die eerder crisis zagen," vervolgt ze. "Dat het de mensen zijn, die het hardst werken voor deze samenleving, die de klappen moeten vangen. (...) We zullen het samen moeten doen, en we kunnen het samen. Ik wens iedereen veel sterkte in deze moeilijke tijd. Let op elkaar."

Hoop en solidariteit

De boodschappen van Smit en Marijnissen zijn SP Veenendaal uit het hart gegrepen. De Veense SP'ers blijven zich, zoveel dat kan, inzetten om samen sterk en solidair door de crisis te komen.

De hulpdienst doet nu vooral dienst als corona-hulpdienst. Iedereen die hulp nodig heeft, iemand kent die hulp nodig heeft, of wil helpen, kan zich melden via hulpdienst@spveenendaal.nl.

Een aantal thuiszorgmedewerkers heeft onlangs een presentje van SP Veenendaal gekregen. Als dank voor het extra grote beroep dat er nu op hen wordt gedaan. 

Op de website veenendaal.sp.nl is er een nieuwe categorie blogs gestart, voor teksten van hoop en solidariteit. Dit kunnen gedichten, verhalen, anecdotes, of wat dan ook zijn; om de lezer te voorzien van een teug goede moed. Het eerste blog in deze serie is van penningmeester Alja Berck.

Foto: Baukje Hiemstra
Foto: SP Veenendaal

Zie ook:
Informatie over Corona

Reactie toevoegen

U bent hier