h

Voor elkaar: Mondkapjes

22 oktober 2020

Voor elkaar: Mondkapjes

Foto: SP Veenendaal

Wethouder voortvarend te werk

Corona grijpt om zich heen. Het aantal nieuwe gevallen is een veelvoud van wat er tijdens de eerste golf gebeurde. Alle reden om te doen wat je kunt om het virus tegen te houden. Maar wat kun je, als je letterlijk voor de keus staat: eten of een mondkapje?
Financiële beperkingen mogen niemand in de weg staan om zich aan de voorschriften te houden. Daarom stelde de SP, mede namens ChristenUnie, Denk, GroenLinks, PvdA en CDA voor om de minima van gratis mondkapjes te voorzien...

"Terwijl de signaalwaarde voor positief geteste mensen per 100.000 inwoners per dag op 7 ligt, is dat voor Veenendaal maarliefst 52,6," vertelde SP'er Sietse van der Bij op maandag 12 oktober in de raadscommissie. "Dit, terwijl het bij de eerste golf lokaal op 18 lag."
Hij stelde voor om, in navolging van Arnhem, Rotterdam en Utrecht een aantal uitwasbare mondkapjes beschikbaar te stellen voor de minima.
Tevens sprak hij een voorkeur uit voor mondkapjes van Veense makelij; zo mogelijk afkomstig van IW4.

Wethouder Lochtenberg gaf aan dat hij dat een goed idee vond.
Zelfs zo'n goed idee dat hij het formele verzoek in de raadscommissie niet af had gewacht, maar al eerder aan de slag was gegaan. De mondkapjes zijn reeds beschikbaar in het aanbod van de minimaregelingen.
Naar de mogelijkheid om ze door IW4 te laten maken, wilde hij nog kijken.

SP Veenendaal dankt de wethouder voor zijn slagvaardige aanpak.


Foto: Marc Middelbos

 

Aanbod minimaregelingen

Zie ook:

Reactie toevoegen

U bent hier