h

SP e.a.: Gratis mondkapjes voor minima

8 oktober 2020

SP e.a.: Gratis mondkapjes voor minima

Foto: SP Veenendaal

verzoek in raadscommissie

Iedereen moet in de gelegenheid gesteld worden om de adviezen van het RIVM te kunnen volgen, en zich te beschermen tegen het corona-virus. Daarom zal de SP vanavond het College van Burgemeester en Wethouders verzoeken om gratis mondkapjes te verstrekken aan minima. De SP doet dit mede namens een groep andere partijen.

"Ruim 3.000 inwoners van onze gemeente leven onder de armoedegrens," aldus raadscommissielid Sietse van der Bij van de SP. "Met dit voorstel zorgen we ervoor dat deze mensen zich ook aan de geldende adviezen kunnen houden. Geldtekort mag nooit een reden zijn om je niet aan de adviezen te kunnen houden."

Mondkapjes verminderen het risico dat het virus COVID-19 zich verspreid. Bovendien geldt op verschillende plekken het dringende advies en soms zelfs de plicht om ze te dragen. Bijvoorbeeld in het openbaar vervoer en op scholen voor voortgezet onderwijs. Heb je meerdere kinderen op het voortgezet onderwijs, dan kan het dus behoorlijk aantikken.

De SP, GroenLinks, PvdA, DENK, CDA en ChristenUnie willen zekerstellen dat iedereen mee kan doen.

Foto: Jan Breur

Op het Ichtus-college is het dragen van een mondkapje verplicht...

 

Zie ook:

Reactie toevoegen

U bent hier