h

Op de bres voor de slachtoffers

22 november 2020

Op de bres voor de slachtoffers

Foto: SP Veenendaal

van de Toeslagenaffaire

Terwijl in de Tweede Kamer de verhoren over de Toeslagenaffaire in volle gang zijn, wordt er in Veenendaal aandacht aan de zaak besteed. De SP ondersteunt een inzamelingsactie, en komt in de gemeenteraad op voor de slachtoffers van deze affaire.

In Veenendaal zijn er 44 CAF-zaken,waarvan er 18 slachtoffers van de Toeslagenaffaire die dit jaar recht hebben op een schadevergoeding. In de gemeenteraad zal de SP een motie indienen om ervoor te zorgen dat deze schadevergoeding niet wordt verrekend met de bijstands- of andere gemeentelijke uitkering.

Fractievoorzitter Jan Breur: “De belastingdienst heeft deze mensen in de ellende gestort. Stress, armoede en tal van andere problemen. Hen is echt onrecht aangedaan. Het zou heel wrang zijn, en de hele situatie nog onrechtvaardiger maken, als die schadevergoeding onder het mom van een 'verrekening' zou worden afgepakt.”

Een aantal ouders is een inzamelingsactie gestart, om hun lotgenoten een – naar omstandigheden – fijne kerst te bezorgen. “De dagelijkse boodschappen zijn voor sommige ouders al te duur – laat staan een aardigheidje voor de kerst,” aldus Breur, “daarom ondersteunt de SP deze inzamelingsactie.”  Daarom ondersteunt de SP de inzamelingsactie. Doneren kan via doemee.sp.nl/kerst; op deze website is ook meer informatie te vinden.

Afgelopen week heeft de SP schriftelijke vragen gesteld aan het College van Burgemeester en Wethouders over deze kwestie, en heeft Wethouder Beek de raadscommissie geïnformeerd. Voor Veenendaalse gedupeerde ouders is er een e-mailadres waar zij terecht kunnen met hun vragen: kinderopvang@veenendaal.nl

Foto: SP Veenendaal

doneer

kinderopvang@veenendaal.nl

Zie ook:

Reactie toevoegen

U bent hier