h

Tegels eruit, plantjes erin

29 maart 2022

Tegels eruit, plantjes erin

SP gaat voor mooie tuinen

Een plantrijke tuin is niet alleen een lust voor het oog; het helpt ook nog eens tegen hittestress en wateroverlast. Daarom vindt de SP dat het vergroenen van tuinen gestimuleerd moet worden - en niet bestraft. Een boete op vergroenen is niet te verkopen...

Toch bestaat die boete. Want als je van je tegels afwilt, wordt er €150,- in rekening gebracht. Dat is de huurprijs van een container.
Stenen en tegels zijn immers bouwmaterialen, en die kun je niet bij het afvalbrengstation kwijt. 

Deze boete geldt dit jaar twee keer niet. Op 21 mei en op 1 oktober staat er een tegelcontainer bij Tuincentrum 'de Wildernis'. Wie daar zijn tuintegels inlevert, krijgt bovendien een tuinplant cadeau.
De Bombardon organiseert een 'tegeltaxi' voor mensen die de tegels niet zelf kan brengen. 

De actie is bedacht door SP'er Sietse van der Bij, op basis van Rotterdams voorbeeld. Met deze actie wordt het aantrekkelijker om tuinen te vergroenen - en helpt Veenendaal een leidende positie in het NK tegelwippen te behouden...

Reactie toevoegen

U bent hier