h

SP Veenendaal bedankt de zorg

16 mei 2022

SP Veenendaal bedankt de zorg

Foto: SP Veenendaal

Dag van de verpleging 2022

Op 12 mei was het de Dag van de Verpleging. Traditiegetrouw trok SP Veenendaal en Omstreken eropuit om de mensen die in de zorg werken in het zonnetje te zetten. Want de zorg is belangrijk werk en verdient waardering!

Bij de SP komen veel geluiden binnen dat het werk in de zorg zwaar is, en er veel administratieve rompslomp bij komt kijken. "Als SP vinden we dan ook dat er meer handen aan het bed moeten komen," aldus afdelingsvoorzitter Baukje Hiemstra. "Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan met een tekort aan arbeidskrachten. Het is dan ook belangrijk dat de salarissen omhoog gaan."

Zij bezocht 'de Tollekamp' in Rhenen. Deze locatie heeft over het algemeen GEEN probleem met de bezetting - al is dat in het verleden wel anders geweest. Maar door de overheidsdruk en verplichte administratie is er ook daar van ECHTE eigen zeggenschap niet echt sprake.
"Maar toch; het personeel is trots op haar verpleeghuis," aldus Hiemstra. "Ik wens elke zorgmedewerker en elke zorgvrager een huis als de Tollekamp toe. Daar is het goed geregeld!"

Raadscommissielid Tilmann van de Loo bezocht 'de Dennenhorst' aan de Eikenlaan in Veenendaal. "Mijn moeder woont daar sinds twee weken. Ze is licht dementerend," aldus Van de Loo.
Ook hij is erg onder de indruk van het werk van de zorgwerkers.
Van de Loo: "Mijn moeder is daar heel goed opgevangen door de verpleegkundigen, en ze heeft het goed naar haar zin."

De attentie voor de bezochte zorglocaties was dit jaar een doos chocola, waarop het Franse woord voor 'bedankt' staat gedrukt...

Foto: SP Veenendaal


Zie ook:

Blogs:

Reactie toevoegen

U bent hier