h

Goed geregeld in de Tollekamp!

14 mei 2022

Goed geregeld in de Tollekamp!

Foto: SP Veenendaal

Donderdag twaalf mei was ik op bezoek bij de Tollekamp in Rhenen. Ik was daar om het personeel in het zonnetje te zetten en hen te bedanken voor hun inzet. Daarvoor bracht ik een doos Merci mee, die ik overhandigde aan een van de leidinggevenden.

Met haar had ik een gesprek, waarin zij vertelde dat de Tollekamp over het algemeen geen probleem had met de personeelsbezetting. Het grootste deel van het personeel was in vaste dienst van de Tollekamp. In de tijd van Corona waren er wel uitzendkrachten geweest.

Jaren terug was er beleid geweest om het personeel alleen in de piekuren in te zetten. Maar al snel waren ze erachter gekomen, dat dit schadelijk was voor de verzorgenden. In de vier uur  tussen de twee diensten kregen de verzorgenden te weinig rust en voelden zich niet vrij. Nu werken de medewerkers in diensten van 6 aansluitende uren op een dag.

Op mijn vraag over de zeggenschap op de werkvloer, antwoordde de de leidinggevende dat zij als verpleeghuis gebonden waren aan allerlei overheidsregels en dat de administratie echt een must was, wilde je aan de eisen  voldoen om gelden te krijgen. Van eigen zeggenschapkwam dan ook niet zoveel. Maar toch: Het personeel is trots op haar verpleeghuis.

En de bewoners zijn blij met de Tollekamp. Als zij terug komen van een ziekenhuisbezoek of revalidatieplek, zijn ze blij de Cuneratoren weer te zien. Het is goed dat er voor Rhenenaren een verpleeghuisplek is in hun eigen stad .

De leidinggevende bedankte me voor de attentie en zou de doos Merci onder het personeel uitdelen. Ik wens elke zorgmedewerker en elke zorgvrager een huis als de Tollekamp toe. Daar is het goed geregeld!

Foto: SP Veenendaal

Zie ook:

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier