h

SP wil meer betaalbare woningen

20 mei 2022

SP wil meer betaalbare woningen

Foto: SP Veenendaal

Debuut Tilmann van de Loo

De SP kan zich vinden in de plannen bij de Eerste Melmseweg, maar vindt het jammer dat er geen betaalbare huurwoningen kunnen worden gerealiseerd. Daar mag de gemeente best een tandje harder voor lopen; zei Tilmann van de Loo afgelopen dinsdag (17 mei) tijdens zijn eerste optreden in de Raadscommissie van de gemeente Veenendaal.

Het aandeel van 30% 'sociale' woningbouw in de plannen gaat nu geheel naar sociale koop. Dit, terwijl er een dringend tekort is aan betaalbare huurwoningen. Van de Loo verwees ondermeer naar Amersfoort, waar een deltaplan wonen bestaat. Daarin is een minimum van 35% betaalbare huur opgenomen. Wat hem betreft volgt Veenendaal op zijn minst dit voorbeeld.

Daarnaast uitte hij ook zijn zorgen over de gehanteerde parkeernorm. Juist omdat het in dit plan vooral duurdere woningen betreft, ligt het voor de hand dat er meerdere auto's per huishouden zijn. Het aantal geplande parkeerplekken is dan aan de magere kant.

Aanstaande woensdag, 25 mei, neemt de Gemeenteraad een besluit over dit plan.


Zie ook:

Reacties

gefeliciteerd met je debuut Tilmann, jammer dat het weer zo hoog wordt, een V.V.E van eigenaren is toch verplicht bij koopwoningen, of heb ik dat verkeerd gelezen?

Reactie toevoegen

U bent hier