h

SP: Meer betaalbaar bouwen, minder slopen!

15 juni 2022

SP: Meer betaalbaar bouwen, minder slopen!

Foto: SP Veenendaal

Van de Loo over de woonvisie

"De wooncrisis treft vooral mensen met een kleinere beurs," zei SP-raadscommissielid Tilmann van de Loo tijdens de commissievergadering van afgelopen dinsdag (14 juni). Hier werd de woonvisie besproken. "Ik heb nog nooit een miljonair horen klagen dat hij geen woning kan vinden."

Om die reden pleit de SP ervoor om het percentage sociale huur dat wordt bijgebouwd flink te verhogen. Achter de schermen wordt al met andere partijen gewerkt aan een voorstel hiertoe.
Ook wil de SP dat er ook aandacht is voor andere vormen van wonen.
"Tiny Houses zijn natuurlijk maar voor een beperkte doelgroep gechikt, en lossen de wooncrisis niet op. Maar ze helpen meer dan een vrijstaande villa."

Omdat de grond in Veenendaal nagenoeg op is, vindt de SP dat er geen ruimte meer is voor vrijstaande huizen. De grond moet goed gebruikt worden. Daarom moet er ook niet zomaar gesloopt worden als er niet gelijk daarna iets nieuws wordt gebouwd. "Op de Dennenlaan hadden nog vijf jaar jongeren en/of statushouders gehuisvest kunnen worden," aldus Van de Loo. "Nu is het braakliggend terrein waar niemand wat aan heeft."

Op donderdag 23 juni neemt de gemeenteraad een besluit over de Woonvisie.
WORDT VERVOLGD...


Zie ook:

Nieuwsberichten:
Blogs Baukje hiemstra:

Reactie toevoegen

U bent hier