h

Veenendalers tegen huurverhoging

9 juni 2022

Veenendalers tegen huurverhoging

Foto: SP Veenendaal

Infomiddag SP en WWDH druk bezocht

Afgelopen zaterdag (4 juni) organiseerde de SP, in samenwerking met actiegroep "Wij Weigeren de Huurverhoging" een informatiemiddag op het Bruïneplein. Hier werd aan huurders uitgelegd wat zij kunnen doen om de huurverhoging te weigeren.

De informatietent werd druk bezocht. Veel bewoners van het Franse Gat zijn boos,omdat zij een huurverhoging krijgen terwijl ze in een slooppand wonen. Bovendien wordt het met de inflatie steeds moeilijker om de huur en andere vaste en variabele lasten op te brengen.

De afgelopen 10 jaar stegen de huren in Nederland met meer dan 35%. Meer dan 800.000 huurders hebben na het betalen van de huur te weinig over voor de noodzakelijke kosten en levensonderhoud. Actiegroep ‘Wij Weigeren de Huurverhoging’ strijdt daarom voor meerjarige huurbevriezing (2022-2026) om wonen voor iedereen weer betaalbaar te maken, en te houden.


Zie ook:

Reactie toevoegen

U bent hier