h

Samen tegen vandalisme

13 juli 2022

Samen tegen vandalisme

Foto: CDA Veenendaal

partijen maken regenboogzebrapad schoon

"There comes a time when you heed a certain call..."
Met deze woorden haalde Lionel Richie in de jaren tachtig een grote groep artiesten bij elkaar voor het goede doel. Gisteravond (dinsdag 12 juli) kwam een groep politieke partijen samen voor een goed doel: het schoonmaken van het Regenboogzebrapad.

Nog voor de feestelijke opening op 6 juli had het zebrapad al beschadigingen opgelopen. En het duurde niet lang of het viel ook nog eens ten prooi aan vandalen. Het symbool van acceptatie en inclusie is door haters besmeurd met verf.

Hierop deed het CDA een oproep op sociale media:
"Steek je handen uit de mouwen, breng schoonmaakspullen mee en we laten wij vanavond vanaf 1900 uur het besmeurde #regenboogzebrapad zoveel mogelijk weer in het reine brengen."

Foto: Yolande de Meer

Op die oproep kwamen veel verschillende partijen af.
Namens de SP deed Yolande de Meer mee aan de schoonmaakactie. Dit was haar eerste politieke optreden sinds ze door een ernstige schouderblessure uit 'de running' is geweest.

De Meer was blij mee te kunnen doen met deze actie.
"Rond 19.00 stonden vertegenwoordigers van veel fracties, sommigen met hun kids, samenhorig en in een prima sfeer hard te borstelen en te boenen," vertelt ze. "En…met een schitterend resultaat!"

Samen lieten de partijen zien dat liefde en acceptatie sterker is dan onverdraagzaamheid en vernielzucht.

Foto: SP Veenendaal


Zie ook:

Reactie toevoegen

U bent hier