h

Succes in de provincie!

9 februari 2023

Succes in de provincie!

Foto: ... / ...

Op naar een publiek energiebedrijf!

Gisteren (woensdag 8 februari) was er een vergadering van Provinciale Staten in Utrecht. De Veenendaler Jan Breur heeft daar een belangrijk succes gehaald. Zijn voorstel, om de mogelijkheden van een publiek energiebedrijf te onderzoeken, is met een ruime meerderheid aangenomen.

Breur: "Energie is een basisvoorziening. Dat hoort niet op de markt thuis. Het is tijd om onze zeggenschap als Provincie Utrecht weer terug te pakken, zodat we de energierekening van mensen kunnen verlagen door de winsten hiervoor in te zetten."

Foto: Frank van den Heuvel / SP Provincie Utrecht

De bittere vruchten van de vergaande vermarkting van de energie zijn vandaag de dag meer voelbaar dan ooit. De energieprijzen schieten door het dak, terwijl mensen bang zijn de verwarming aan te zetten.

Om zeggenschap over de energie terug te krijgen, en om de prijzen omlaag te krijgen, wil de SP energie weer in publieke handen krijgen. Vorige week, op woensdag 1 februari, voerde de partij daarvoor actie bij de centrale van Eneco. Ook loopt er een Volkspetitie om de energie terug te geven aan de mensen; deze is inmiddels meer dan 115.000x getekend.

Aanstaande zaterdag, 11 februari, organiseert de SP een Volksprotest in Amsterdam. Ook veel Veenendalers, waaronder Jan Breur, zullen hier naartoe gaan. Het protest vindt om 13.00u plaats op het Beursplein.

Foto: Frank van den Heuvel / SP Provincie Utrecht


Zie ook:

Reactie toevoegen

U bent hier