h

Liefde voor de boer

11 maart 2023

Liefde voor de boer

Foto: Baukje Hiemstra / SP Veenendaal

Boerendebat in Houten

SP-lijsttrekker Jan Breur gaat de hele provincie door. Donderdagavond 9 maart was hij in Houten. Hier mocht hij namens de SP zijn liefde voor het platteland betuigen. Hij onderstreepte dat landbouw en natuur niet tegenover elkaar moeten staan, maar elkaar kunnen versterken.

"Immers, zonder weide geen weidevogels," zei hij. Met landbouwgrond moet je zorgvuldig omgaan. "Een mooi weiland met diverse vegetatie, bomen en grazende koeien, dat is de schoonheid van het platteland."

Hij prees de innovatie die boeren ter hand nemen: "Neem een initiatief als de Eekhoeve in Veenendaal. Die combineert het boeren met een winkel, een theehuis, en een zorgcomponent. Zo laat je ook aan een breder publiek zien hoe mooi het boerenleven is."

Ook brak hij een lans voor de boeren die vaak als slechterik worden neergezet. "Veel boeren willen echt wel verduurzamen en meer natuurinclusief werken," aldus Breur. "Maar financieel moet het wel uitkomen. En maar wat vaak zitten ze klem door de banken en de supermarkten. Ook die moeten we op hun verantwoordelijkheid aanspreken."

Foto: Baukje Hiemstra / SP Veenendaal

Zie ook:

Reactie toevoegen

U bent hier