h

Fototentoonstelling komt naar Veenendaal

16 juli 2023

Fototentoonstelling komt naar Veenendaal

Foto: Renske Leijten / Twitter

Weggecijferd/teruggevochten

De fototentoonstelling Weggecijferd/Teruggevochten, over de slachtoffers van de Toeslagenaffaire, komt naar Veenendaal. De werken van fotograaf Bert Teunissen zullen te zien zijn bij de Bernard van Kreelpoort en op het Kees Stipplein.
Op zaterdag 22 juli wordt de expositie officieel geopend om 12.00u.

De tentoonstelling Weggecijferd/Teruggevochten geeft een selectie portretten weer uit het gelijknamige boek, van gezinnen die slachtoffer zijn geworden van de Toeslagenaffaire. Voor de overheid bestonden zij alleen als cijfer, gecriminaliseerd en bewust gedehumaniseerd tot een zaaknummer. Bert Teunissen toont in opdracht van de SP de gezichten van gezinnen die getroffen werden door het toeslagenschandaal.

De expositie reist door heel Nederland. Op initiatief van SP-fractievoorzitter Sietse van der Bij komt deze nu ook naar Veenendaal.
Van der Bij: "Het toeslagenschandaal heeft mensen gereduceerd tot een nummer. Maar achter die nummers zitten verhalen van kwetsbaarheid, leed en kracht. Mensen. Mensen, die zich hebben teruggevochten na weggecijferd te zijn geweest. Die mensen verdienen het om gezien te worden!"

Reactie toevoegen

U bent hier