h

Evenementenbeleid: een doorlopende voorstelling

30 mei 2024

Evenementenbeleid: een doorlopende voorstelling

Foto: Jan Breur

Valt het doek vanavond?

Vol spanning zaten Jan en Yolande op de tribune in de raadszaal, op 18 april. Ze wilden graag weten hoe het af zo lopen met het Evenementenbeleid. Er was alleen één probleem...
...het liep niet af.

Doordat de stemming bij een aantal voorstellen in een gelijkspel eindigden, kon er nog geen besluit worden genomen. Vanavond, donderdag 30 mei, wordt er opnieuw gestemd. En dan heeft Veenendaal - hopelijk - een nieuw evenementenbeleid.

Theater

Een ander onderwerp waarover vanavond gestemd gaat worden, is het nieuwe Theater. Het huidige Theater, 'de Lampegiet' is oud, krakkemikkig en dringend aan vervanging toe. Maar geld voor een nieuw theater is er eigenlijk niet.

De christelijke partijen willen daarom eigenlijk nog geen besluit nemen over het theater. Maar langere onzekerheid is ongewenst voor de Veense culturele sector, vindt de SP. Het is daarom te hopen dat de bsluitvorming over het theater soepeler verloopt dan over het evenementenbeleid...

Komt dat zien!

Al met al gaat het spannend worden vanavond. En u kunt erbij zijn: de gemeenteraadsvergaderingen zijn namelijk openbaar. U kunt naar het gemeentehuis komen om vanaf de tribune toe te kijken, maar u kunt ook HIER de vergadering online volgen.

Mocht u vanavond niet in de gelegenheid zijn, dan kunt u de vergadering ook later terugkijken. Kortom: komt dat zien!

Wordt vervolgd...


Zie ook:

 

Reactie toevoegen

U bent hier