h

Op pad met Gert Jan Kats

22 juli 2019

Op pad met Gert Jan Kats

Foto: AJ Breur

Burgemeester bezoekt Boogh Veenendaal

In het kader van zijn kennismaking met Veenendaal heeft burgemeester Gert Jan Kats op vrijdag 19 juli onder begeleiding van CDA-raadslid Harold Schonewille en mij, SP-schaduwraadslid Ary Jan Breur een bezoek gebracht aan Boogh Veenendaal, activiteitencentrum en behandelcentrum voor mensen met niet aangeboren hersenletsel.
Boogh is te vinden aan de Nijverheidslaan 6.

Wij kwamen aan terwijl de cliënten nog met busjes uit de regio arriveerden en wij werden door Nanny ter Maten en Paul Verbaarschott hartelijk met koffie ontvangen. Na een introductie over het ontstaan van Boogh en wat het centrum is en doet volgde eerst een korte kennismaking met de cliënten. Daarna werd het tijd om samen met de cliënten aan de slag te gaan. Gert Jan ging naar de hersentraining, Harold naar de grove handvaardigheid en ik naar de kookgroep. Onder het werken door werd er natuurlijk gepraat en hoorden we van hoeveel waarde Boogh voor de cliënten was nadat hun leven vreselijk overhoop gegooid was door wat hen was overkomen: een ongeluk, een herseninfarct, een hersenbloeding, etc. Boogh geeft weer invulling aan hun leven en helpt hen bij het zoeken naar en vinden van zaken, die zij nog wel goed kunnen. Wat dat zoal oplevert is te zien in de webwinkel van Boogh en in de expositie van werkstukken, die jaarlijks gegeven wordt in de hal van het gemeentehuis. Deze expositie is er ook nu en is nog te bewonderen tot en met 27 augustus.

Foto: Boogh

Ook bij Boogh is er koffie na gedane arbeid en ook hier weer met elkaar kennismaken, over en weer vragen stellen en gezellig praten. Daarna werden we door Nanny en Paul samen met de cliënten Nassim en Maarten rondgeleid door zowel het activiteitencentrum als het behandelcentrum. Toen wij daarvan terugkwamen was ook de kookgroep klaar en hebben we samen een heerlijke maaltijd gebruikt: courgettesoep en pasta!

Daarmee kwam er een einde aan een leerzame en gezellige ochtend en werd dit werkbezoek afgesloten. Wat blijft hangen zijn de indrukwekkende verhalen van de cliënten, de betrokken medewerkers en de positieve en inspirerende omgeving die Boogh biedt!

Foto: Harold Schoonewille

Gerelateerd:

Eerder dit jaar bezocht Burgemeester Kats hospice 'Berkenstein', vergezeld door SP-fractievoorzitter Jan Breur. Een verslag van dit bezoek is HIER te lezen.

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier