h

Vanaf de Tribune; Afl. 10 Tour de France, TTIP en Tiny Houses

7 juli 2016

Vanaf de Tribune; Afl. 10 Tour de France, TTIP en Tiny Houses

Foto: Baukje Hiemstra

Afgelopen maandag heb ik weer plaats genomen op de tribune in het gemeentehuis om het hoogtepunt van het jaar mee te maken; de Kadernota. Iedere partij mag dan haar Algemene Beschouwingen op het voorgenomen beleid geven. Boeiend om te luisteren hoe de raadsleden in prachtige volzinnen hun visie op de toekomst van Veenendaal ten gehore brengen.

Niet iedereen  kon zich die middag  richten op deze mooie toespraken. Er waren ook raadsleden die hun zetel gebruikten om met grote interesse de Tour de France te volgen. (Misschien was het toch wel goed geweest dat de raad het voorstel tot coaching van de gemeenteraad had aangenomen.)

Ons raadslid vroeg in zijn toespraak aan het college onder anderen om te onderzoeken hoe de houding van het college ten opzichte van TTIP en CETA moet zijn in verband met de wens van het college om een duurzame- en fair trade gemeente te zijn. De wethouder vond echter dat "Tie Tie Ai Pie" niet iets  is voor de gemeente. Daar moesten we voor in Brussel zijn.
Ik moest toen denken aan dat mopje, waarin Petrus een groepje rondleidt in de hemel. Bij een hoge muur aangekomen, vraagt hij het groepje eventjes stil te zijn. Hij verklaart dit met de woorden: "Hierachter zitten de Vrijgemaakten. Zij denken dat ze alleen in de hemel zijn. En dat wil ik zo laten."
Veenendaal denkt alleen op aarde te zijn.
Sst!! Laat ze in de waan!

Foto: Canadian Contractor / canadiancontractor.ca

Verder kunnen we ons in de toekomst in Veenendaal 'verheugen' op kleine woonwagentjes; Tiny Houses. Want als je geen 30% sociale woningbouw wilt toelaten omdat dit het imago van Veenendaal naar beneden haalt, dan moet je het woningnoodprobleem wel oplossen met deze trendy woonwagentjes. Begrijpt u het nog????

Laat ik het hier bij laten. Laat ik het college en de raad "live long and prosper" toe wensen, en ook een fijne vakantie waarin aan de ontstening gewerkt kan worden  en dan in september  maar weer met frisse moed beginnen.

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier