h

Hoezo Keukentafelen.

7 januari 2018

Hoezo Keukentafelen.

In zijn speech op de nieuwjaarsreceptie riep de burgemeester de raad op om niet alleen in de raadszaal actief te zijn, maar ook in het contact met de burgers. Hij gebruikte hiervoor de metafoor ‘keukentafelen’. Nu vind ik dit een tamelijk dubieuze  metafoor. Veel  inwoners die met het keukentafelgesprek van de WMO te maken hebben gehad, klaagden bij ons dat de gesprekspartner er vooral op uit was om minder zorguren toe te kennen.
Hij luisterde niet, maar kwam met een boodschap!

Wat dat betreft had de burgemeester beter kunnen zeggen:
"Ga vooral SP-eren." Als  SP hebben we een open oor voor wat de inwoners bezighoudt en voor hun behoeften en hebben geen dubbele agenda.

Tot nu toe wordt  SP-eren  niet op waarde geschat door rest van de raad.
Zij leest waarschijnlijk liever rapporten en plannen van projectontwikkelaars dan dat zij in eigen stad hun oor te luisteren leggen bij haar inwoners.
Zo is ook ons voorstel in september tot behoud van het volledige stadsstrand door bijna alle fracties afgedaan. Terwijl bijna elfduizend mensen via de petitie te kennen hebben gegeven dat zij het stadsstrand willen behouden zoals het nu is.

Overigens is een maand later dit onderwerp door de VVD gekaapt, maar dan met een kleine wijziging. Bij hen  gaat het om het behoud van drievierde stadsstrand. (Ik vraag me trouwens af wat er verder met dat andere kwart stuk moet gebeuren.)
Er is een raadsvoorstel aangenomen, om inwoners te vragen om ideeën omtrent het stadsstrand. Maar hoe serieus is deze vraag als er meteen een financiële verantwoording en een waslijst aan criteria moet worden bijgeleverd.

We zullen het beleven op woensdag 17 januari. Bent u er dan ook bij?
Laat dit dan voor maandag 8 januari  aan de gemeente weten door de onderstaande mail te sturen naar projecten@veenendaal.nl

Geachte mevrouw, mijnheer,

Met deze mail laat ik u weten het ingezonden plan ''Behoud van het gehele stadsstrand'' te ondersteunen en ik wil dit graag laten aantekenen bij dit plan.

Ik ben graag aanwezig/niet aanwezig/spreker bij de het overleg 17 januari aanstaande.
Hoogachtend,

je naam en adres

Zie ook:

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier