h

Blog Baukje Hiemstra

26 december 2018

Gedicht: Hongarije 1958

Foto: Cor van Londen

Naar aanloop van onze Vredesmars las ik het onderstaande gedicht van Gabriel Smit. Het gedicht is al oud en is geschreven als reactie op de de gebeurtenissen in Hongarije. Zestig jaar geleden en nog steeds actueel.
Met Gabriel Smit hoop ik dat we ons afkeren van geweld en opnieuw leren kijken naar de schoonheid van het leven.

Goede kerstdagen en een prachtig Nieuw Jaar toegewenst.

Lees verder
13 december 2018

Als je ergens iets aan kunt doen...

Interview met Jannie de Gooijer

Ik zit in de gezellige keuken bij Jannie de Gooijer.
We praten over het afgelopen jaar.

Lees verder
17 november 2018

32 Chocoladeletters

Foto: AJ Breur

Deze week hebben we de chocola  S van sociaal en van solidariteit uitgedeeld aan 32 actieve leden. Een klein gebaar van dank voor de inzet.
Wij zijn blij dat er zoveel mensen mee dit jaar weer mee hebben geholpen om de idealen van de SP in Veenendaal vorm te geven. Ieder op zijn eigen manier en met zijn eigen kunnen en eigen inzet.

Lees verder
11 november 2018

Een echte uitdaging!

Afgelopen donderdag heb ik weer een poosje op de tribune van de raadszaal gezeten.De begroting voor de komende jaren stond op de agenda en de 13 partijen in Veenendaal mochten allemaal hun zegje doen, waar zij vonden dat het geld naar toe moest.

Ik zeg met recht dat ik ‘een poosje’ op de Tribune gezeten, want als gewone burger begrijp ik echt het taaltje niet wat door de raadsleden gesproken wordt. Ik haakte daarom al snel af. Maar in die tijd dat ik er zat, heb ik toch mijn best gedaan om te volgen wat er gezegd werd.

Lees verder
30 oktober 2018

Oorwurm

Ik heb last van een oorwurm.
De laatste week jengelt en zeurt het steeds in mijn hoofd.

Lees verder
29 oktober 2018

Ellende

Ik las het in de krant. In een flat aan het PWA park is een hennepplantage opgerold. In twee slaapkamers werden 284 hennepplanten aangetroffen.
In die flat woont een gezin met vier kinderen.

Je vraagt je af, wat bezielt iemand om dit te doen.

Lees verder
28 oktober 2018

Kiezen maar...

Foto: Baukje Hiemstra

Gisterochtend 27 oktober stonden Toke en ik weer op ons vertrouwde plekje bij de van Kreelpoort. Gewapend met een flapoverbord, waarop de vraag stond:
WIE GAAT HET TEKORT OP HET SOCIAAL DOMEIN BETALEN?

Want er dreigt een tekort van 5 miljoen voor de komende vier jaar. Om het gemakkelijk te maken hadden we twee oplossingen:

Lees verder
24 oktober 2018

Cor & Cor - Mannen van Stavast

Foto: Baukje Hiemstra

Ik praat met Cor van Londen en met Cor Sukkel. Beiden SP'ers en mannen van stavast bij IW4, die met trots vertellen over hun werk.
Voor het gemak noem ik de een Cor en de ander Cor Su.

Lees verder
18 oktober 2018

Een week geen eten!

De afgelopen tijd hebben we als afdeling met veel mensen gesproken, die gebruik maken van de schoonmaakondersteuning via de WMO. We hoorden veel schrijnende verhalen.

Lees verder
11 oktober 2018

Ritalin voor € 10,00 per pilletje!

Foto: Baukje Hiemstra

Wij waren erbij; Tilmann en ik! Maandagavond 8 oktober organiseerde de bewonerscommissie Holle Kamp een avond over drugsoverlast.

Anton Selman, een deskundige op drugsgebied, vertelde wat drugs zijn. Niet meer dan een middel dat bewustzijn veranderd. Je hebt verdovende-, stimulerende en geestverruimende middelen. Zoals coke en heroine, weed e.d.

Lees verder

Pagina's

U bent hier