h

Kiezen maar...

28 oktober 2018

Kiezen maar...

Foto: Baukje Hiemstra

Gisterochtend 27 oktober stonden Toke en ik weer op ons vertrouwde plekje bij de van Kreelpoort. Gewapend met een flapoverbord, waarop de vraag stond:
WIE GAAT HET TEKORT OP HET SOCIAAL DOMEIN BETALEN?

Want er dreigt een tekort van 5 miljoen voor de komende vier jaar. Om het gemakkelijk te maken hadden we twee oplossingen:

  • De gebruikers zelf door 50% verhoging van de eigen bijdrage
  • Wij met zijn allen samen door 10% verhoging van de OZB.

Foto: Baukje Hiemstra

We hebben zo’n dertig mensen gesproken in het uurtje dat we daar stonden.
En het mag duidelijk zijn, er was maar een meneer die vond dat de gebruiker het maar moest ophoesten. De rest zette het streepje bij ‘wij met zijn allen’.

Niet dat ze het daar helemaal mee eens waren.
Een mevrouw zei dat nu het geld dat naar het Gilbertjaar zal gaan, maar voor het sociaal domein gebruikt moest worden. Een ander opperde dat ze eerst maar eens op het gemeentehuis de dure ambtenaren moesten skippen.
Weer een ander opperde dat de gemeente maar eens moest stoppen met al die bouwprojecten in het centrum. Dat is vragen om leegstand. Veenendaal trekt een veel te grote broek aan.

Kortom, de mensen zijn best bereid om solidair te zijn, maar de gemeente moet zelf ook op een goede manier  ons geld besteden.

Reacties

Mooi om te zien dat inwoners direct meedenken en ook denkrichtingen weten. Als fractie van de SP zullen we deze geluiden zeker meenemen in de komende begroting. Solidariteit staat daarbij natuurlijk vooraan voor ons als SP'ers.

Dat is goed verwoord Baukje!

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier