h

Super Zaterdag in het Franse Gat

27 januari 2018

Super Zaterdag in het Franse Gat

Foto: Baukje Hiemstra

Hoewel onze kandidaat-raadsleden op het gemeentehuis waren voor een cursus over het raadswerk en hoewel enkele van onze leden geveld zijn  door de griep, zijn we toch nog met een groep van acht mensen op pad gegaan in het Franse Gat.

We gingen na in hoeverre de toezeggingen van Patrimonium over de woningverbeteringen ook nagekomen is. We hadden een enquête hierover uitgezet.
Ondertussen hoorden we aan de deuren óók verhalen over de kwaliteit van de woningen. Tochtige woningen en  scheuren in de muur!  Schimmel en een  lekkende dak, dat  na lang aandringen zo knullig gerepareerd is ,dat er bij de eerste de beste storm alweer lekkage is.

Eén van de bewoners betaalde meert dan € 600,00 huur voor dit tochtige huis. Dan komen de stookkosten er nog bij. Een ander betaalde voor hetzelfde huis iets meer dan €400,00. Maar vertelde ze, ik ben wel € 200,00 per maand aan stookkosten kwijt.

Aan het eind van de actie praten we met z’n allen nog even na. Er kan nog heel wat verbeterd worden, was onze conclusie.
Een mooie taak voor al deze bewoners samen.
Want de buurt is van ons!

Reacties

Ga zo door Baukje, jammer dat ik er zo onderuitgezakt bij zat op de foto!

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier