h

IN MEMORIAM: Erik Ottink

29 april 2018

IN MEMORIAM: Erik Ottink

Een Sociaal Persoon.

Foto: Jan Breur

Een Sociaal Persoon, schreven de medewerkers van het Turfke, met een dikke rode S en een even dikke rode P.
Met die twee woorden en die twee letters wordt Erik met recht samengevat.

Ik heb Erik voor het eerst ontmoet op een ledenvergadering. Hij was meegekomen met zijn vriend Cor. Erik was geïnteresseerd in de grondslagen van de SP. Menselijke Waardigheid, Gelijkwaardigheid en Solidariteit spraken hem echt aan. Een half jaar later heeft Erik dan ook de stap genomen om lid van de SP te worden.

En als Erik iets doet, dan doet hij het met hart en ziel en met volledige inzet.
In de drie jaar dat Erik lid is geweest heeft hij bergen werk verzet voor ons als afdeling en ook voor de landelijke partij.
Zo  ging  Erik huis aan huis met het Nationaal Zorgfonds, hij sloot zich aan bij het belteam, ging naar beurzen! En waar hij echt heel blij van werd, Erik mocht op de NZF-truck rijden. Hij trok door het hele land met die opel Blitz. Ik zie nog zijn glunderende gezicht voor me, toen hij voor de 10.000 mensen van de manifestatie in Den Haag uit deze Nationaal Zorgfondstruck reed.

Erik was niet alleen op straat actief. Hij was een trouwe meedenker met de fractie. Plannen en ideeën op gebied en welzijn kwamen vaak uit zijn koker. Als vrijwilliger in verschillende buurthuizen was hij goed op de hoogte van wat er allemaal gebeurde. Hij wilde het beste voor de Veenendalers.

Toen Erik te horen kreeg dat hij ernstig ziek was, bleef hij zich nog steeds volop inzetten voor de fractie. Tot op het laatst gaf hij zijn inbreng.
Zijn plek op onze kandidatenlijst had hij dan ook dik verdiend.

Deze grandioze  inzet van Erik is niet onopgemerkt gebleven. Erik heeft van de SP de op een na hoogste onderscheiding gekregen: De Zilveren Tomaat.
Maar nog meer, Erik heeft een onuitwisbare plek in onze harten gekregen.
Wij zijn blij dat we Erik hebben gekend. En hoe dan ook, hij blijft altijd bij ons!

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier