h

Nieuwjaarsbijeenkomst: Wat je van gele hesjes leren kan

13 januari 2019

Nieuwjaarsbijeenkomst: Wat je van gele hesjes leren kan

Foto: Jan Breur

'Wat je van gele hesjesleren kan!' was het thema van onze nieuwjaarsborrel/ ledenvergadering van 8 januari jl. Meer dan twintig mensen bezochten deze bijeenkomst
Onder het genot van baklava, gevulde wijnbladeren en gevulde driehoekjes, die gemaakt zijn door onze Turkse, Irakese en Afghaanse leden, werd het een geanimeerde avond.

Foto: Jan Breur

Na een korte terugblik op het vorige jaar, maakten we bekend dat Toke en Peter van der Rovaart de welverdiende winnaars zijn van de Nico van Ginkelprijs. Zij toonden op allerlei manieren een enorme inzet en trouw aan SP Veenendaal.
Hierna zijn we snel overgegaan naar wat we van dit jaar verwachten. We richten onze blik vooral vooruit.

Allereerst zijn er een tweetal verkiezingen:
Op 20 maart die van de Provinciale Staten en daarmee indirect ook van de Eerste Kamer. Een belangrijke verkiezing dus waarbij de we macht van het kabinet kunnen breken. Een van SP topkandidaten bij deze Provinciale verkiezingen is ons eigen Jan Breur. Zijn doel is om Veenendaal nadrukkelijker op de provinciale kaart te zetten. De provincie is meer dan de stad Utrecht en Amersfoort.
En dan volgen in mei de Europese verkiezingen. Het concept-programma hiervoor hebben we deze avond ook doorgenomen. Het komt er op neer dat de SP af wil van een Europa waar via de lobby de grote bedrijven en banken het voor het zeggen hebben. De doorslaande privatisering brengt grote verdeeldheid met zich mee.
Een verdeeldheid die door het huidige Europese beleid bewerkstelligd wordt.
Daarom wil de SP wil dat elk land weer de zeggenschap terugkrijgt over wat er in eigen land gebeurd. En dat op grensoverschrijdende zaken er een goed samenwerking is tussen de onderlinge landen van Europa.

Foto: Jan Breur

Het terugeisen van de zeggenschap is wat we van de gele hesjes kunnen leren. Hiervoor maken zij zich sterk. Niet de grote bedrijven, Niet het geld, maar de mens staat hierbij voorop. En daar kunnen ook wij met zijn allen iets aan doen. Blijf dus niet mokkend aan de kant staan.
Op onze nieuwjaarsborrel hebben we hierover in groepjes gesproken aan de hand van de vragen:
"Wat wil je veranderen, te beginnen in Veenendaal? En wat kan jijzelf daarin betekenen?"

De uitkomst op deze vragen zijn verschillend. Het ene groepje wil gaan voor een zelfstandige afdeling in Rhenen. Een ander groepje wil meer verbinding en contact tussen de mensen met een verschillende herkomst. Het derde groepje wil de mensen meer bij de politiek betrekken. En als laatste maar niet als minste wilde het vierde groepje dat de afdeling meer jongeren aan haar weet te binden.

Foto: Jan Breur

Met deze mooie plannen sloten we de vergadering. Wil je mee helpen deze plannen te realiseren?
Meld je dan aan via veenendaal@sp.nl

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier